Ai ruble ai căldură, nu ai ruble nu ți-e frig

  0
  352

  Cam așa va suna viitorul pentru multe state din Europa, inclusiv România, de mâine, 1 aprilie 2022.

  Orice statistică pe care o vei citi, observi că Federația Rusă este cel mai mare exportator de gaze naturale din Europa, iar după, la o distanță mare, vine Norvegia.

  Nu-i țin partea dl.Vladimir Putin, dar niciodată nu ai să poți trece așa de ușor peste un stat care are o suprafață de 17 milioane de kilometrii pătrați, cum este Rusia, (e aproape dublu cât America), unde găsești toate bogățiile pământului, inclusiv gaze naturale și petrol. Poți să-i impui zeci și zeci de sancțiuni, să-i confiști, exact ca Lenin și Stalin, bogățiile de peste graniți ale rușilor sau nerușilor și ai să vezi într-un final că nu ai rezolvat mare lucru, doar rușii sunt numai într-o sancțiune din 2014, adică de 8 ani, de când au anexat Crimeea și sunt obișnuiți, căliți cu așa ceva, dar despre acestea am mai discutat și am avut dreptate.

  Când ai variante la gazul rusesc, când poți să împarți globul pământesc în două, adică în politicienii buni și răi, atunci poți să te mai gândești să sancționezi un imperiu cum este Rusia. Poți să îngenuchezi un mega stat, dar spiritul acelui mega stat niciodată nu-l poți distruge.

  Nemții nu pot trăi fără gazul rusesc, de exemplu. Dacă Președintele Rusiei nu le mai vinde gaz, economic Germania se prăbușește. Bine, americanii sunt bucuroși de așa ceva, mă gândesc că multe lacrimi nici chinezii nu vor vărsa, dar strici un echilibru în Europa și sărăcești niște miliardari nemți tradiționali.

  Să vă spun sincer, nu-mi pasă de miliardarii din Germania, ci de românii mei.

  Degeaba se screme, prin fraze nelogice, actualul Ministru al Energie, dl.Virgil Popescu, că nu va plăti România în ruble gazul rusesc, că nu știu ce clauză din contract stipulează moneda de schimb, dacă rusul îți oprește alimentarea cu căldură a țevii până nu-i bagi rublele în cont, repede fuge și faci paritatea rublă-euro la cursul oficial, atenție!!!, al Băncii Naționale din Rusia.,

  Și uite așa, dacă astăzi un leu este egal cu 18,30 de ruble, de la 1 aprilie rubla poate crește, să fie un leu o rublă sau 1 leu 3 ruble și atunci nu-i super tare când îi ridici economia Rusiei fără ca dl.Putin să muncească? Și din spatele nostru vine în mare viteză Germania, Franța, Austria, Italia cu rublele în mână, vândute de ruși, chinezi, indieni, iar americanul de ciudă setează tiparnița de bani tot pe ruble.

  Ai ruble ai căldură, nu ai ruble nu ți-e frig!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.