Alegeri în Republica Moldova

  0
  186

  Astăzi, 5 noiembrie 2023, sunt alegeri locale în Republica Moldova.

  Astăzi, domnișoara Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova are de dat un mare test, iar dacă îl trece are mai departe controlul asupra țării, iar dacă nu, va urma repede o schimbare de țară.

  Republica Moldova a avut șansa ei de a se dezvolta, de a se uni cu România, de a se debarasa de vechile structuri comuniste, dar le-a refuzat elegat acum mai bine de 32 de ani.

  Nimic nu este la întâmplare în Republica Moldova.

  De exemplu retragerea candidaților (efectuată forțat de către justiție) de la un partid care este văzut ca pro Rusia, respectiv partidul ”Șansă” la alegerile din R.Moldova spune multe lucruri.

  Lăsând explicația prezentată de șeful securității din R.M. precum că partidul ”Șansă” a primit de la ruși un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza țara, se vede clar că acum ori niciodată se dă o bătălie între două tabere politice din Moldova. Una care este apropiată de UE-NATO și cealaltă de Moscova. Cine va câștiga? Fiecare are dreptul de a-și spune un punct de vedere!

  Faptul că pe buletinele de vot s-au păstrat mai departe candidații partidului ”Șansă”, dar menționați cu ”retras” arată faptul că actuala conducere din R.Moldova nu are încă puterea de a schimba totul. Sunt chiar curios ce procent din cetățenii moldoveni vor pune ștampila pe un partid retras de justiție la alegeri? Decizia luată de către justiția moldovenească (de a interzice un partid să candideze) semană leit cu o hotărâre comunistă din anii ’50.

  După alegerile de astăzi Republica Moldova va fi și mai fragmentată, cu alte cuvinte democrația moldovenească are șanse de a face câțiva pași în spate. Păcat că omul de rând iarăși va avea de suferit.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.