Autonomia universitară poate naște monștrii

  0
  153

  Recenta decizie a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava legată de modalitatea de plată la tot ceea ce mișcă și nu mișcă în zona mediului universitar sucevean trebuie neapărat să pornească o discuție legată de legalitatea actelor pe care le scoate Senatul și factorii de decizie juridici.

  Sunt convins că USV se va prevala de articolul din Constituția României unde se spune negru pe alb că universitățile au o anumită autonomie, dar aceasta trebuie conectată și la sistemul juridic românesc.

  Decizia prin care universitatea suceveană acceptă doar plata cu cardul în interiorul acesteia, cum era de așteptat, stârnește aprigi discuții în mediul online.

  Lăsând la o parte impactul pe care îl are această mediocră hotărâre, mă întreb unde sunt asociațiile studențești care normal ar trebui să-i apere pe toți studenții?

  Într-o democrație trebuie să existe mai multe variante la o problemă socială, iar într-o teocrație există doar o singură voce.

  Din nefericire la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava avem de a face doar cu o singură voce, fapt ce deduce că avem de-a face cu un „stat teocrat” ascuns frumos după „dreptul la autonomie” exprimată protector în Constituția României.

  Dacă conducătorii de la USV nu vor să accepte o realitate normală, scrisă într-un stat democratic, atunci musai trebuie de umblat la „puterea de decizie” a universității mai sus amintită.

  Una peste alta farmecul democrație trebuie respectat, autonomia la fel, dar nu într-o zonă unde teocrația a intrat în „capul liderilor”.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.