Autostrada Nordului, o minciună politică de succes

  0
  277

  Un om care nu are cuvânt, trebuie să ajungă neapărat politician în România!

  Cam așa arată realitatea de pe scena politică românească.

  Multe vorbe transformate în promisiuni, cu finalizări minuscule.

  De vreo 30 de ani, sistemul politic din Moldova se chinuie să facă o amărâtă de autostradă care să aducă prosperitatea economică mult visată și prin județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui.

  Pe vremea lui Ceaușescu se spunea că nu se face o autostradă care să lege Suceava de București sau Suceava de Oradea de frică că rușii, la o invazie, se pot deplasa foarte repede prin țară, de la Nord la Sud ori de la Nord la Vest.

  A trecut Ceaușescu și a intervenit democrația, OTAN, UE, dar autostrada tot nu a sosit!
  Bine, despre ea s-a tot discutat, așa într-un ritm de proletar, în schimb nimic concret nu a apărut.

  Autostrada Nordului este o necesitate economică, socială și de bun-simț pentru românii care trăiesc în zona Moldova. Știm cu toții că cei de la București nu prea dau două parale pe zona Moldova, pe românii din această locație. Ne cred înapoiați, supuși și buni de adus voturi.

  A incercat PDSR, pe vremea domnului Ion Solcanu (o „sculă” politică uriașă, cu 20 de ani în urmă, când mai erau din Moldova și domnii Rebenciuc, Cosmâncă), celebru parlamentar de Iași născut la Suceava, să facă o autostradă. A rezolvat doar un drum cică „rapid” care leagă Iași de București și cam atât. Vă mai spun ceva: cu tot cu acel trio politic uriaș, nu s-a putut urnii autostrada! De ce!?! Nu a vrut Vestul și nici Estul!

  Astăzi se vorbește de Autostrada Nordului, mai ales auzim povesti din gura domnului Gheorghe Flutur, dar concret nimic. Sunt porțiuni licitate, în execuție pe hârtie, dar ceva palpabil mai durează.

  Domnul Flutur, de ceva ani, tot ne amintește regulat de autostrada. Măcar o dată la șase luni! O promisiune încă neonorată, dar intrată la categoria „minciuni politice de succes”.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.