Avem nevoie de pace

  0
  147

  Îmi pare rău să spun, dar cu cât va dura mai mult războiul, Ucraina va deveni tot mai datoare către USA, UE, iar la final nu-i mare lucru ca Volodimir Zelenski să rămână fără ”obiectul muncii”, adică să nu mai aibă peste ce să domnească.

  Prin definiția lor, americanii nu au dat niciodată nimic pe degeaba (rușii pe ce pun mâna, n-ai să mai vezi). Ei sunt genul de oameni care dacă îți oferă astăzi un dolar, peste trei ani trebuie să primască trei dolari sau ceva în locul lor. Nici pe timp de război nu sunt mai modificați. Este și normal, doar își urmăresc scopul!

  Logica lucrurilor, nu dovezile istorie care sunt mai zdrobitoare decât logica (vezi ce s-a întâmplat în Irak, Iugoslavia, zona Americii Latine, etc, etc, iar mai nou ce se conturează în Ucraina, unde au rupt bucăți de teren pentru a-și face anumite state loiale, plus milioanele de morți care seamnă izbitor de mult cu un genocid) ne spun că orice material de război costă. După prețurile prezentate pe net, un glonț are prețul ceva aproape de un dolar, o rachetă câteva sute de mii de dolari, un tanc cam între 13-15 milioane de dolari, un avion ce să mai vorbim câteva zeci sau sute de milioane de dolari, iar acești bani vin de undeva, se duc pe ceva, dar trebuie într-un final recuperați ori acoperiți.

  Să cheltui miliarde de dolari numai de ”dragul democrației” este un lucru fals. Știu, statul are puterea, dar nu are durerea, ca prin taxe să adune de la cei mulți tone de bani și să-i cheltuiască pe ce vor, cum vor, doar prin justificări verbale, fără să fie tras la răspundere. Dar, după sute de ani, mai multe milioane de tone de cărți citite, oamenirea mai vede altfel lucrurile (nu toți) și nu mai pune preț pe orice ”căcat de expresie” care vine din gura unui șef de stat, prim-ministru sau din gura unui alt politician, care are impresia că, cu cât țipă mai tare, are dreptate.

  Astăzi, în numele ”democrației”, în numele ”libertății”, omul este ucis frumos, dar ucis rămâne, iar criminalii politicieni, purtătorii de minciuni, de cuvinte frumos alese, stau relaxați ascunși în clădiri făcute din banii celor uciși, uneori râvnind la tot ceea ce a lăsat pe pământ mortul, fără să le pese de judeacată, de puterea Bunului Dumnezeu, mergând pe ideea că dacă donează bisericii bani, tot din buzunarul celui ucis, își vor cumpăra nemurirea și un loc în Rai.

  Falsitatea pe care o promovează, pot spune, pe care ne-o impune, o parte din statele din Europa și SUA, nu fac altceva decât să ne ducă spre un război, adică mai aproape de cimitir.

  Omenirea are nevoie de pace, iar războiul să fie unul la nivel declarativ, ca între politicieni, nu cu arme care să facă victime mai ales în rândul tinerilor.

  Mergeți să vedeți ce este în zona Cernăuți! Cum ucrainenii îi caută și-n ”gaură de șarpe” pe tinerii români pentru a-i trimite în linia întâi, repede după două-trei săptămâni de antrenamente slabe și puține, ca apoi, bieții de ei, să fie victimele sigure ale gloanțelor rusești.

  Viața trebuie trăită după dorința și puterea fiecăruia. Pentru aceasta este nevoie de pace. Pace pe care unii miliardari și politicieni ai lumii încă nu o doresc.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.