Avocatul Poporului, o instituție nesubordonată poporului român

  0
  99

  Citesc o știre, pe site-ul ziare. com, care mă surprinde. „Avocatul Poporului, atacă la CCR articolul privind acordarea burselor „pentru minim 30% din elevii din fiecare clasă”.

  Înțeleg dorința doamnei Renate Weber, șefa Avocatul Poporului, de a obliga performanța să se instaleze în învățământul românesc, dar nelegalitatea constituțională a unei singuri legi (sau nu) după principiile doamnei avocat oare salvează România de la „înec”?

  Trebuie să amintesc că doamna Weber a fost o iubitoare de funcții publice, bineînțeles plătite bine de tot din banii poporului, dar fără să ne prezinte prea multă performanță.

  Nu am auzit prin presă că șeful de la Avocatul Poporului luptă să avem un trai mai bun. Adică, contestă bine de tot pensiile speciale, lipsa unui parlament redus, siguranță în traficul rutier, un sistem de sănătate puternic ori un învățământ performant. Dar în schimb se „lipește” de ceva, de o lege, care într-un fel sau altul dă posibilitatea ca mai mulți copii să primească câțiva lei cu ajutorul bursei de merit. Poate așa îi mai stimulează pe micuții de la țară pentru a face carte, dar se pare că până și Avocatul Poporului ne vrea mai prostuți!

  Doamna Renate Weber plus instituția pe care o conduce, în ultimele luni, a stat la adăpost nefăcând mare lucru pentru a nu deranja arcul guvernamental C.C. adică Ciucă – Ciolacu. Dumneaei prin puterea pe care o are poate să facă anumite întrebări, ajustări legate de bunul mers la țării, doar nu-i așa este avocatul celor fără de bani și lipsiți de putere.

  Bine, „asta cu avocatul celor fără de bani” este o glumă bună pentru a mai râde puțin.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.