Bucovina de Nord sau Bucovina de Sus pământ românesc

  0
  156

  Toți istoricii din lumea întreagă, inclusiv cei din Ucraina și Rusia, știu, cunosc, că Bucovina de Nord sau Bucovina de Sus (cum îmi place mie să-i spun) este pământ românesc de cel puțin 1000 de ani.
  Din nefericire acest lucru nu ajută cu nimic, ba mai mult, românii din Bucovina, partea Ucrainei, sunt tratați diferențial, într-un mod negativ.

  Se mai știe că începând cu 2014, de la anexarea Crimeei de către ruși, românii din Ucraina (mai ales cei tineri) sunt trimiși pe front, în zonele cele mai critice, adică unde se moare la greu. Acest lucru mă duce cu gândul că se dorește o anulare, o diminuare puternică a românilor din Ucraina, ceea ce este foarte grav.

  Românii sunt de felul lor un popor primitor, lucru arătat și demonstrat după începerea războiului în Ucraina când sute de mii de ucraineni au tranzitat țara sau au primit un imens ajutor de la noi. Și acum sprijinul acordat de statul român unui ucrainean este mult mai mare față de cel primit de un român. Recunosc, este greu pentru o familie normală să-și abandoneze munca de o viață, atunci când izbucnește un război, pentru ceva ce nu-i sigur!
  Cu toate acestea, românii din Ucraina sunt încă tratați urât. S-a ajuns atât de departe încât politicul din Ucraina a vrut să distrugă mormintele românilor, vechi de peste 150 de ani, din cimitirele din jurul Cernăuțiului.

  Nu mă miră faptul că politicienii din Ucraina au o asemenea comportament față de români! Așa le este în ADN!

  Să nu credeți că după finalizarea războiului ucrainenii vor avea vreo dragoste uriașă față de noi, românii sau față de românii din Bucovina? Nu! Ei vor mima ceva care seamănă a ceva, pentru a intra în UE, dar gândul lor tot la trecut le este.

  Emanciparea Ucrainei este un vis pentru Europa!

  Mărimea Ucrainei, fiind cel mai mare stat din Europa, reprezintă o invidie pentru Europa, iar din acest motiv, Ucraina are nevoie de România, de românii din zona Bucovinei de Nord. O armonie între vecini este un lucru normal. Până la urmă, pe omul simplu, nu-l interesează unde locuiește, atâta timp cât are o siguranță și se simte protejat.

  Minciunile oferite de politicienii din Ucraina și acceptate mișelește de către statul român, UE și SUA, cum că românii din Bucovina de Nord sau Bucovina de Jos ”o duc bine” sunt demne de trecut în cărțile cu povești. Realitatea însă se cunoaște, trebuie acceptată și corectată.

  Chiar dacă voi primi numeroase critice legate de acest material (de situația românilor din Ucraina), adevărul istoric într-o bună zi va triumfa. Totul depinde de voința politică, în rest sunt scuze ieftine venite din gura unor politicieni români de tip ”cârpe” și fără dragoste de țară.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.