Bunul Dumnezeu să te aibă în paza Lui, Om bun

  0
  212

  Preluat din Jurnalul Fălticenean

  „TICU: FILOSOFUL ORI TRIKOAIE!…
  ,,Trãiți bãi! Trãiți! Cã de murit nu-i mare filosofie!” spunea Florian Moțu Pitiş spre finalul unui mare concert prin anii ’80. Apoi a mai accentuat asta în multe interviuri dupã ’90.
  TICU DOLENSCHI a fãcut filosofie. De foarte multe ori, pe parcursul a sute şi sute de emisiuni TV realizate împreunã, îi spuneam: FILOSOFULE. Zîmbea şi îmi arãta din spatele camerei de filmat un deget. Mijlociu. Sau îi mai spuneam TRIKOAIE (zicere venitã de la un tricou de-al lui şi o glumã de-a mea cu un tricou, douã…) sau TRACTOR (tot de la un tricou, verde şi preferat de el, cu un tractor imprimat). ,,Da bãi Relu eu sînt mai țãran nu fãlticenean ca tine!” îmi repeta prin pauzele de publicitate cînd stãteam, împreunã, la țigarã pe balcon la TV Plus.
  Pe la filmãri, în multe momente ,,de urgențã”, lui TICU nu-i trebuia trepied. ,,M-a fãcut mama ‘nãltuț” şi-mi zîmbea. Mi-am amintit acum cã în urmã cu 8 sau 9 ani, la Humor, la un spectacol şi apoi un interviu cu Florin Piersic a filmat o orã şi jumãtate cu camera deasupra capului pînã i-a înțepenit mîna şi a fãcut o dureroasã şi cruntã febrã muscularã.
  Şi au mai fost şi multe seri de bere (cu colegi şi mulți prieteni de nu mai încãpeam la mese în RAI. cafe), karaoke (îi plãcea muzica bunã şi veche), apoi s-a îndrãgostit, nuntã, cumãtrie… şi nu mai pot scrie cã-mi dau lacrimile.”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.