Când echilibrul se pierde, democrația moare

  0
  146

  Într-o societate trebuie să existe un echilibru, iar dacă-l rupi sau îl încalci cu bună știință, normalitatea dispare.

  Între natură – om, justiție – dreptate, salariu – puterea de cumpărare, educație – viitor, sănătate – viață, obligatoriu echilibru trebuie să predomine pentru ca democrația să trăiască.

  Din nefericire echilibrul de la noi, din România, s-a topit din cauza unui singur cuvânt iubit de diavol intitulat „puterea”. Când puterea „lovește” într-o minte scurtă, totul se pierde.

  Mintea scurtă „lovită de putere” a distrus armonia din natură. Kilometrii de păduri au fost tăiate și vândute pentru că mintea scurtă să rămână la putere. Justiția nu mai aduce dreptate, ci doar respectă legile scrise de cei cu mintea scurtă, salariu este lăsat în praf pentru ca cei mulți să fie la mila celor cu mintea scurtă, educația este ascunsă, de frică cunoașterii, tot de către cei cu mintea scurtă, iar sănătate este lăsată la mila celor cu mintea scurtă. România este îngropată de cei cu mintea scurtă, doar pentru ca ei să rămână la putere.

  3 ani 8 luni și 10 zile atât a primit un om pentru doi copaci uscați, o înjurătură și un parbriz spart. Sunt convins că legea s-a respectat, dar unde este echilibru în dreptate? Un austriac care a făcut miliarde de euro de pe urma copacilor furați din pădurile României doarme în palate luxoase, iar un român simplu (care a demonstrat multe combinații în domeniul lemnului) pentru doi copaci uscați, o înjurătură și un parbriz spart va sta în pușcărie. Bietul Ghiță Oblezniuc a nimerit în țara în care nu trebuia. Dacă era un austriac în România, Ghiță dormea într-o vilă din Primăverii. Se mai cheamă asta dreptate? Nu, dar s-a respectat legea.

  România suferă din cauza celor cu mintea scurtă și care iubesc puterea. Păcat!

  Când echilibrul se pierde, democrația moare!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.