Când liderii politici din Europa sunt uciși sub ochii celor care le asigură protecția, atunci ceva nu funcționează bine

  0
  66

  La finalul anului 2016, ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara chiar de către unul din cei care îi asigura paza.

  Cu mai bine de 100 de ani în urmă, un asemenea gest era ca o declarație de război.

  La aproape jumătatea lui 2024, mai exact pe 15 mai, Prim-Ministru Slovaciei a fost împușcat în stradă, se pare de către un scriitor de 71 de ani.

  Nu este tocmai normal, într-o Europă care se declară pacifistă și democrată, să găsim lângă noi indivizi care din anumite motive politice, economice, culturale, etc, plătiți sau nu, ucid lideri politici. Acest lucru poate duce la conficte urâte și de durată.

  Când am citit despre atacul armat asupra lui Robert Fico, Prim-Ministru Slovaciei, am zic că nu este adevărat!

  Fiecare țară din Europa, din lume, are un serviciu care-și apără demnitarii, un serviciu de securitate pentru a distruge evenimente de genul celui petrecut ieri în Slovacia.

  Una peste alta, la data de 15 mai 2024, s-a demonstrat că serviciile de securitate, de protecției și pază ale Slovaciei s-au făcut de rușine, au fost umilite de un scriitor de 71 de ani. Să nu uităm că în istoria omenirii o umilința uriașă a suferit-o și serviciile de pază, de protecție ale USA în 22 noiembrie 1963.

  Este posibil ca după gestul de ieri, multe servicii secrete din Europa, de pază să intre în trepidații, să creeze o barieră uriașă între demnitar și omul de rând, ceea ce iarăși nu este bine.

  Democrația trebuie consolidată nu sacrificată!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.