Când românul este minoritar la el acasă

  0
  171

  În săptămâna această două evenimete m-au mișcat.

  Primul s-a produs în municipiul Suceava, un tânăr rom (după titulatura științifică) sau țigan (în limbaj popular), Stănescu din Bosanci, fără nicio reținere a ucis o bunicuță pe o trecerea de pietoni, iar cel de-al doilea vine din zona municipiului Gura-Humorului unde un patron de pensiune a fost arestat, după 1 an și 4 luni, pe motiv că a umilit o fetiță de 11 ani de etnie romă care avea la activ ceva furturi și el patronul, a devenit un pericol public. Atenție, a fost declarat pericol public după 1 an și 4 luni!

  În municipiul Suceava se moare foarte mult pe trecerile de pietoni ori în accidentele rutiere, iar vina o poartă două instituții ce au obligația de a ne proteja de diferiți indivizi care circulă cu viteză: poliția și primăria. Prima instituție, pe vremuri, lucra foarte mult la prevenție. Polițiștii erau prezenți zi și noapte în trafic, dar și-au modificat din comportament în momentul în care au dat de ”gustul” banului.

  Primarul muncipiului Suceava, în ”n” mandate nu a făcut nimic pentru a-și proteja cetățenii de șoferii ucigași. Degeaba primarele a fost în vizite de lucru în diferite orașe mari ale Europei unde ”cocoașele” făcute din asfalt sunt în dreptul fiecărei treceri de pietoni, grădinițe, școli, licee sau zone vulnerabile pentru a-i incetinii pe șoferii iresponsabili. Normalitatea nu este acceptată de domnul primar, ceea ce demonstrează că nu-i pasă de cetățeni. Dai bani la biserici, dar nu-ți protejezi poporul! Bunul Dumnezeu nu-i iubește pe conducătorii falși.

  Din punctul meu de vedere, ceea ce a făcut Stănescu din Bosanci se încadrează la crimă cu premeditare, iar pedeapsa trebuie să fie pe măsură.

  În ziua de astăzi, justiția nu tratează cu seriozitatea aceste crime rutiere făcute de indivizi iresponsabili, care se urcă la volanul unor mașini puternice, circula cu viteză colosală și nu opresc după ce ucid pe trecerea de pietoni. Una-i când din greșeală accidentezi pe cineva ori din neatenția pietonului și alta-i când treci cu viteză peste un om, îl ucizi și îți vezi de viață mai departe până te prinde.

  Vă mai spun un lucru: dacă un x-ulescu îl ucidea pe trecerea de pietoni pe Stănescu și fugea, vuia toată Europa, se cerea dreptate, minoritatea romă protesta, urla, ambasadorii noștri erau apostrofați, dar așa în cazul față, cînd o biată bunicuță i-a fost luată viața, nici măcar primarul nu simulează o mică durere. Dar să știți, un lucru este cert: Cel de Sus nu doarme, iar fiecare vinovat își va primi pedeapsa.

  Din punctul meu de vedere familia bunicuței, prin avocat, trebuie să dea în judecată primăria, poliția și să se meargă pe omor calificat.

  Cazul din Gura Humorului are un istoric mai amplu. O grupare romă, de o vreme, fură puternic de la pensiunile, magazinele din Gura Humorului și cum era normal, poliția mimează activitatea. Proprietarii pensiunilor, adică plătitorii de taxe și impozite, le-au pus la dispoziției înregistrările cu vinovații, dar degeaba. Hoții au dreptate și sunt protejați de drepturile venite din Bruxelles.

  Vă mai aduceți aminte de ceea ce a fost la Șcheia cu hoții romi? Cam așa este și la Humor, ba mai mult, țiganii sau romii vârstnici, îi pun pe cei mici la înaintare pentru că nu pot fi trași la răspundere, iar Protecția Copilului se află în concediu.

  Dacă poliția din Humor va dormi mai departe, iar oamenii vor suferi pagube în continuare, se tot poate să izbucnească un conflict mai urât.

  Păgubiții din municipiul Gura Humorului, adică cei care le plătesc salariile polițiștilor, procurorilor, judecătorilor plus ajutoarele sociale romilor, se pot unii, își iau un avocat din altă zona care să nu fie timorat de „cetățenii model”, le vor face plângeri la toți cei care dorm în hainele statului plus vor deschide procese prin care să le ceară daune, iar atunci lucrurile vor sta altfel și fiecare instituție își va face meseria pe bune.

  Din nefericire, aceste două cazuri nu sunt izolate, ele au o desfășurare imensă în toată țară, iar o categorie minoritară (nu toți romii sunt răi, am prieteni romi care muncesc, își văd de viață, te ajută) își face de cap sub privirile îngăduitoare venite din partea unor instituții ale statului român, care teoretic ne protejează. Mă gândesc că poliția nu s-a privatizat, iar patronii sunt romii și liderii clanurilor mafiote?

  Una peste alta, românul este minoritar la el acasă.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.