Cândva erau doi pini, astăzi găsești un bust

  0
  495

  Cu nicio lună în urmă, în fața primăriei municipiului Suceava te întâmpina doi pini tineri, frumoși, dornici de viață, dar domnul primar, Ion Lungu, le-a pus gând rău. A zis că-i mai bine să planteze bustul unui fost primar de excepție al municipiului Suceava, respectiv Franz Ritter von Des Loges, iar ei, pinii, să treacă la soba istoriei.

  Nu-i rău când îmbogățești municipiul reședință de județ cu o statuie, un bust sau o altă operă de artă, dar întrebarea este de ce în locul unor copăcei tineri?

  Municipiul Suceava are o problemă cu existența verdelui pe verticală, iar dacă tu, ca și lider de municipiul, mai dai dispoziție să dispară acel puțin, atunci ne demostrezi că nu ai nicio viziune de conservare, de dezvoltare a orașului. Bine, fie vorba între noi, nici nu mă așteptam la dl.Lungu să priceapă ceva viz-à-vis de protecția naturii, lui îi se pare normal că dacă vrea să toarne beton în dreptul casei, exat ca la țară, și apare un copac, atunci acel copac trebuie să dispară, din simplu motiv că-i cea mai bună soluție.

  De când municipiul Suceava are pimar liberal, arta nu a excelat nici pe departe, cum de altfel s-au și diminuat spațiile verzi.

  Prin tăierea celor doi pini și amplasarea unui bust, cred că dl. Ion Lungu, a vrut să demonstreze că este un iubitor al istorie, al trecutului, al artei și că-i pasă de cel care a modernizat Suceava, dar în realitate lucrurile stau cu totul și cu totul altfel, dumnealui a vrut doar să se dea rotund, adică deștept, dar nu i-a ieșit.

  Municipiul Suceava a mai avut parte de o dezvoltare frumoasă între anii ’60-’80, când și atunci erau primari, construindu-se chiar mai mult, dar nu le-am văzut bustul. Asta e! Atunci era în perioada comunistă, iar când Ritter era primar se trăia în perioada capitalistă, pardon, de ocupație.

  Dezvoltarea unui oraș stă în priceperea primarului. Degeaba te lauzi că ai băgat sute de milioane de euro în ceva când nu se vede sau îi de proastă calitatea. Vinovat nu este numai primarul, ci și celelalte instituții de control ale statului, iar de aici se dezvoltă și istoria celor doi foști pini tineri din fața Primăriei municipiului Suceava.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.