Carul dinaintea boilor

  0
  136

              Eco-logică:

              Am avut privilegiul să fiu găzduit într-un hotel de multe stele. Frumos! În cameră, tot ce trebuie. Doar că am constatat că au dispărut din dotare paharele de sticlă, aşa cum eram obişnuit. Acum erau numai din carton, de unică folosinţă, pe care cameristele le reînnoiau în fiecare zi. N-am putut să nu remarc grija pentru ecologizare, deşi sticla e cât se poate de ecologică pentru că-i făcută din nisip, dar asta-i altă poveste. Chiar am apreciat la maximum grija pentru curătenie, pentru condiţii septice. Paharele de carton erau învelite în pungi sigilate din plastic. Aşa da! Septic!… Şi Bio!…

              Made în China:

              Dacă n-am avut ce face, am dat drumul la radio şi am fost asaltat de ştirile zilei: „Armata Statelor Unite a doborât un balon de spionaj chinezesc şi două OZN-uri […]”. Staţi aşa! Cum? Au ajuns chinezii cu balonul în SUA? În câte săptămâni. Zău aşa, ce-ar fi zis Joules Verne de ispravă? Şi nu au putut să-l dibuie deasupra oceanului cu tot cu scutul lor imbatabil anti-rachetă şi anti-…orice? Băi băieţi, chiar aşa? O fi intrat în atmosferă precum OZN-urile, prin teleportare? Nu vreau să insinuez că ştirea e un fals pentru că dacă traducem semnificaţia acronimului O.Z.N., reiese că americanii au doborât două obiecte zburătoare neidentificate, adică ei nu ştiu cine le-a urcat pe cer şi/ori nu ştiu cine le este proprietarul. Iar asta este un adevăr. Ce să-i faci, dacă nu au găsit scris pe ele „Made in China” cum sta scris pe balon!?… Ghinionul chinezilor pentru că toate se fabrică la ei! Or fi uitat să pună marca şi pe OZN-uri?

              Cutremur:

              Mă cutremur când văd atâta grijă pentru eventualele cataclisme seismice. Exemplul Turciei este un semnal de alarmă pentru ţările din jur. Discursul oficial insistă pe existenţa unor tensiuni tectonice în zonă şi că ar rezulta, mai devreme sau mai târziu, cutremure. Dar n-am auzit nicio părere a unui seismolog avizat, adică unul care stă într-un institut de cercetări cu ochii pe seismografe. Poate că n-am fost eu atent la acest detaliu… Dar grija este reală pentru că ceea ce s-a întâmplat în Turcia este expresia unui război de tip nou – arma seismică. A fost folosită impotriva lor ca avertisment pentru că Turcia nu mai doreşte să joace piesa impusă de spânii de la Davos. Ei bine, oricine mişcă în front păţeşte la fel. Atunci, e bine să ne pregătim, iar simulările de dezastre sunt binevenite. Însă n-am înţeles de ce la o simulare trebuie să-mi mut maşina din parcare ca să-şi poată întinde scările şi furtunurile pompierii, căci în caz de dezastru nu văd cum aş putea coborî înainte cutremurului ca să-mi mut maşina din parcare ca să fac pârtie salvatorilor.

  Gabriel Todică

  18.02.2023

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.