CE ESTE VIAȚA?

    0
    271

    Dr. Claudiu Cobuz
    Medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice
    Doctor în ştiinţe medicale

    Daca suntem întrebați ce este viața, nu am reuși cu ușurință să dăm o definiție bună. De mii de ani, oamenii au încercat sa ofere un răspuns cuprinzător la aceasta întrebare.

    Viața – o plimbare spre somn. Lucian Blaga

    Viața omului este o călătorie prin care sufletul pornește în căutarea propriului său timp. Un timp regăsit, un timp al existenței, prin care fiecare întâmplare este o lecție de viață. Fiecare secundă îi arată omului adevărata față a Universului. Succesul în viață constă în realizarea visurilor. Purtăm în trupul nostru un suflet de care trebuie să avem grijă. Fiecare clipă a existenței, fiecare întâmplare contribuie la formarea sufletului. Viața omului este o victorie atunci când este trăită cu adevărat. Viața este un lucru minunat, pe care îl avem cu toții fie că ne-o dorim sau nu. Trebuie să profităm de ea, pentru că este unică si extraordinară, ne oferă atât bucurii cât si tristeți peste care trebuie sa trecem, fără să putem alege. Este compusă din copilărie, adolescență, maturitate și bătrânețe.

    Fiecare etapă aducând cu sine ceva nou, ce trebuie să descoperim. Când spun că viața e frumoasă, nu mă gândesc la toți acei oameni care calcă în picioare alți oameni, alte inimi și alte suflete. Când spun că viața e frumoasă, mă gândesc la acei oameni care își trăiesc viața pentru o cauză nobilă.

    Doar viața pe care o trăim pentru alții este o viață ce merita sa fie trăită. Albert Enstein.

    Viața este o curgere, este un fluviu, este o mișcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înșiși reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viața este o continuă schimbare. Cu cât există mai multe schimbări, cu atât viața este mai abundentă. Iar o viață abundentă aduce cu sine clipe de neuitat.

    Viața este o umbră trecătoare, un biet actor care se împăunează și se agită atât timp cât e pe scena si despre care, apoi, nu se mai aude nimic. William Shakespeare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.