Cenzura promovată de cei școliți, de ”clasa inteligentă”

  0
  221

  Am văzut că de o bucată bună de timp, cu mult înainte de a începe conflictul, războiul sau nenorocirea din Ucraina (intitulați-o cum vreți D-voastră), au început să apară fel și fel de articole scrise de ”clasa inteligentă” din România prin care, în mare parte, critică anumite segmente din populația țării noastre, adică pe o importantă majoritate plătitoare de taxe, de impozitele, ce se trezesc cu noaptea-n cap pentru a merge la muncă, iar duminică se rogă la Sfânta Biserică și culmea din banii acestora sunt plătiți ”regește” tocmai acei mari comentatori ai lumii aciuați pe meleagurile noastre.

  Modul de ”racolare a vicitimelor” este diversificat. Te urmăresc să vezi dacă dai un like sau distribui un anumit tip de articol, cu precădere dacă te-ai luat de un usr-ist cruce de vază sau dacă te bucuri de imaginea unei biserici ori critici înțeparea sau nu crezi în virus, iar mai nou dacă iubește orice ține de Rusia și istoria ei chiar ești terminat.

  Acea ”clasă inteligentă” au și un șablon la materialele publicate.

  Mega deștepții, școliți prin străinătate sau la universitățile de top din România, încep cu citate din foștii mari politicieni ai lumii (care, la momentul lor, din punctul meu de vedere, nu au fost în stare să-și respecte niște banale tratate încheiate și semnate de către ei), adică din Charles de Gaulle, din Wiston Churchill, după care mai urcă în timp și se opresc la vizionarul de Henry Kissinger, iar la final se întorc la Voltaire și se apropie iarăși de secolul nostru la Gabriel Garcia Márguez.

  Bine, dacă vrei îi citești pe membrii ”clasei inteligente” dacă nu, nu.

  Ceea ce nu au înțeles acești mega deștepți este că fiecare dintre noi are farmecul și locul lui într-o societate normală, democrată și respectul ți-l câștigi doar prin frumusețea lucrurilor pe care le faci. Dacă adugi ură la ceva, la creație, te distrugi singur.

  Într-o reală democrație este nevoie de toată lumea. Si de cei care nu cred în virus și de cei care cred în virus și de cei are îi ascultă pe compozitorii ruși și de cei care-i ascultă pe compozitorii italieni, austrieci, francezi, americani, japonezi. Într-o societate normală trebuie să întâlnești un inginer rus, român, american, chinez, un scriitor rus, francez, ucrainean, german, un muncitor rus, ucrainean, polonez, bulgar, cu alte cuvinte trebuie să existe o armonie, o înțelegere, iar ea poate fi alterată-distrusă doar de anumiți politicieni sprijiniți de bogații lumii, dar promovați de acea ”clasă inteligentă”.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.