Chiar se dorește comasarea alegerilor de la anul?!

  0
  135

  Actualele partide politice aflate la putere, pierd din sprijinul alegătorilor.

  Când tu, om politic, aflat pe tronul puterii dai mai multă importanță altor state în defavoarea propriului stat, dar știi că străinii nu au drept de vot în țara ta, atunci sigur, în cel mai scurt timp, pierzi. Poți rămâne pe acel tron doar pe post de slugă (la alte state) și blestemat permanent de propriul popor.

  PNL, PSD, chiar dacă momentan au o majoritate zdrobitoare în Parlamentul României (nu mai punem în calcul UDMR), sunt convins că nu stau bine în sondaje. Au pierdut procente din simplul motiv că i-au abandonat pe români. Când un român dă iarna pe utilități aproape un salariu minim pe economie și din spate îl mai ”strigă” o rată la bancă plus mâncarea, nu prea îi mai vede cu ”ochi buni” pe actualii guvernanți.

  Înțeleg că este un război în Ucraina, țară vecină cu noi, dar care, culmea, nu ne agrează de nicio culoare, iar bieții oameni au fugit să-și salveze viețile. Cum este normal trebuie să fim solidari cu ucrainenii, dar nu pricep de ce statul român pompează mii de euro lunar în toate familiile de ucraineni, iar pe cele românești le lasă să se zbată la marginea sărăcie? Bașca, mulți dintre cei refugiați în România au o situație materială foarte bună, peste media unui român, doar îi vezi în ce mașini se plimbă, cu ce haine se îmbrăcă, iar cu toate acestea le dai tone de bani, mergând pe un principiul ”că așa ai primit ordine de la UE și USA”.
  Culmea, tonele de bani pe care le dă PSD și PNL ucrainenilor, sunt luate tot din buzunarele românilor!

  Majoritatea românilor sunt supărați pe politica practicată de actualul guvern PNL-PSD-UDMR. Prețurile au crescut în ultimii doi ani la toate produsele de bază. Pâinea de la 2,50 lei a ajuns la 5 lei, mc de gaz de la 80 de bani s-a făcut 3,33 de lei, un kw de la 0,40 lei la aproape un leu. Salariile sunt neschimbate de cel puțin 2 ani, am mai trecut printr-un virus care ne-a mai retras anumite drepturi civile și colac peste pupăză, după cum se aude, domnii politicieni de mucava Ciolacu-Ciucă-Iohannis vor să ne bage și într-o mișcare de război europeană. Se zvonește că domnișoara Maia Sandu îi ajută în acest sens.

  Actuala formulă de guvernare, adică liberalii și social-democrații s-au sfătuit mititeii de ei, iar după mai multe ”formule magice” încercate, au zis că românii sunt sătui de politică, scârbiți de vot și hai să arunce varianta cu alegerile comasate. Merg pe vrăjeala că mai economisesc bani, doar țara este săracă și ascund esența, valoarea plus importanța votului. Oricât de mult l-ar costa pe statul român un proces, două sau trei electorale, nu are importanță. Stabilitatea unei democrații rămâne libertatea votului, ci nu îngrădirea acestuia. Comasarea alegerilor este o gândire toxică, dar salvatoare pentru politicienii fricoși de la PSD și PNL.

  Și uite așa, ”iubitorii de democrație” Ciucă-Ciolacu-Iohannis, dar mai ales liberalii care îl au ca tată pe Băsescu, știind că sunt într-o criza uriașă de credibiltate, vor să ne bage câte 6, 7 sau 8, buletine de vot împreună pentru a amesteca și crea un haos de unde singuri își vor extrage ceea ce au nevoie, îngropând ideea unei votări cinstite și punând ”cruce” fragedei noastre democrații.

  După 34 de ani de la Revoluția din 22 Decembrie 1989, uimitorii noștri politicieni îngroapă și ultima speranță la un vot cinstit și onest.

  Ce se naște din FSN, hoț ajunge!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.