Chișinău și Cernăuți sunt ținuturi românești

  0
  288

  Vrând-nevrand diplomația mondială trebuie să recunoască într-o bună zi că zona Cernăuți parte din Bucovina și zona Chișinău parte din Basarabia sunt pământurile României și vor forma un întreg dorit de majoritatea românilor.

  Republica Moldova fără sprijinul constant al României dispărea într-o mocirlă adâncă. În mai bine de 30 de ani, România a pompat zeci de miliarde de dolari în economia satului moldovean. România a oferit facilități pentru tinerii din Republica Moldova, au creat sute de mii de burse, locuri de muncă, s-au oferit sute de mii de cetățenii celor din Chișinău, iar cu toate acestea, datorită unei politici false, antiromânești duse de UE cruce SUA, încă nu formăm un întreg.

  Dacă ne uităm la Cernăuți, acolo românii o duc rău. Tinerii sunt trimiși de aproape 8 ani de zile să lupte pe un front care nu este a lor. Informațiile din acea zonă ne arată că au murit mii de tineri români și cu toate acestea statul ucrainean nu le recunoaște niciun drept. Nici măcar nu le dă voie să aibă învățământ în limba română. Nu cred că greșesc când spun că românii sunt cei mai sacrificați din toată Ucraina. Dacă se întâmpla așa ceva cu alte națiuni, de exemplu cu francezii, englezii, nemții sau evreii, Ucraina avea o problemă maximă, dar așa când vine vorba de români Ucraina o duce bine.

  Bunul Dumnezeu a făcut oamenii sau națiunile egale, dar ceea ce se întâmplă cu românii, mai ales cu românii din Ucraina, nu mai ține de voința Domnului, ci de ura unor politicieni care le vor sau ne vor dispariția.

  Ucraina până nu-și recunoaște greșelile trecutului, viitor nu prea are.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.