Cine a fost cel mai bun primar al municipiului Suceava, în ultimii 33 de ani?

  0
  193

  Municipiul Suceava, în ultimii 33 de ani, a avut 5 primari.

  1990-1992 pe domnul Filaret Poenaru, Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace din partea FSN, pe domnul Gheorghe Toma (PER) perioada 1992-1996.

  Din 1996 și până în 2000 la conducerea municipiul Suceava a intrat domnul Constantin Sofroni, Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace! Și-a câștigat mandatul din partea PDAR, iar în 2000 a candidat din partea PNL.

  2000-2004 Primăria municipiul Suceava a fost „pe mâna” domnului Marian Ionescu de la PSD (vechiul PDSR).

  Domnul Ion Lungu (PNL/PDL) a preluat „frâiele” municipiul Suceava din 2004 și a rămas pe „poziție până astăzi.

  Realizări au avut fiecare. Mai puțin domnul Lungu, dacă raportăm la numărul de ani, de când este la conducere, și buget.

  Prin 1990 banii erau puțini, România fiind săracă, dar cu oameni curați la suflet, iubitori de familie și credincioși.

  Sucevenii au fost întotdeauna modești, lăsând ca luxul să nu se lipească de ei.

  Chiar dacă municipiul Suceava nu a fost un oraș mare, acesta avea parte de o bună curățenie până prin 2004. Țin minte că te întâlneai cu mult verde, spatii verzi, iar după venirea domnului Lungu, aceste oaze de bucurie (spațiile verzi) au fost date, retrocedate, închiriate, combinate, apărând diferite construcții.

  Domnul Poenaru a urmărit ca lucrurile din municipiul Suceava să aibă un curs normal și curățenie.

  Domnul Toma a mai asfalt vreo trei străzi de pământ și cam atât.

  Ceva a început să se miște mai bine după venirea domnului Constantin Sofroni. Au apărut mai multe trotuare. S-a limitat circulația rutieră pentru a proteja anumite zone istorice, cum ar fi cea din apropiere Bisericii Mirăuți, s-au asfalt străzi, s-au pus anumiți stâlpi de protecție pentru pietoni pe trotuare, s-a început crearea unui centru de afaceri s-a pus „prima piatră” la viitoare Casă de Cultura Studențească, s-au legat prietenii cu anumite primării din Europa occidentală. Un lucru mai trebuie amintit: sucevenii aveau echipă de fotbal in Divizia A. Eram buni la fotbal. A fost „perioada de aur” a fotbalului sucevean

  În perioada domnului Ionescu lucrurile au mers după o normalitate PDSR – istă. Ceva scandaluri pe zona de achiziții, ceva legat de bazar, puțin fotbal și cam atât.

  Ah! A apărut timid, din zona privată, de la Ambro, domnul Ion Lungu. Sucevenii aveau speranțe, dar repede ele s-au năruit. Echipa de fotbal s-a „epuizat” ajungând în divizia D. Ceva s-a mai întâmplat! Municipiul Suceava a avut parte de milioane și milioane de euro, care „s-au topit” pe căldură și pavele. Din nefericire nu a fost un raport vizibil de plăcut între „investiții și reușită”.

  Una peste alta cel mai bun primar, al municipiului Suceava din ultimii 33 de ani, rămâne domnul Constantin Sofroni (vezi foto), Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace!

  Imagine preluată de pe Suceava News

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.