Ciuma roșie

  0
  90

  Știți de unde a apărut denumirea de ”ciuma roșie”? Stați linistiți, nu de la USR cruce sau din mintea supusă a lui Dan Barna sau Bârnă (apropos ce mai face Danuț fără scutecuț? S-a dat la fund, pardon, s-a ascuns de politica românească, cumva ”Să trăiți, șefu! Misiune îndeplinită!”).

  Titulatura de ”ciumă roșie” a fost vehiculată de presă, inclusiv de familia regală, în cel de-al doilea Război Mondial, după ce România și-a recuperat teritoriile furate de către URSS, astăzi mai departe parte în R.Moldova și R.Ucraina.

  Recent, ”ciuma roșie” a fost descoperită și de Maia Sandu, șefa unui stat provenit din trupul României Reîntregite.

  Dornică de nemurire și percutând la cerințele celor de la Bruxelles plus Washington, Președintele Republicii Moldova a zis să vină cu un nou tip de cenzură acoperită sub veșmântul democrație, adică să închidă anumite televiziune pe motiv că sunt ”putiniste”.

  Astăzi, când vrei să suprimi o parte din presă, îi pui eticheta ”de putinist” și l-ai ascuns mult timp.

  ”Schilodirea presei”, pentru fragila democrație, este un pericol uriaș, este primul semnal către dictatură, fie ea de catifea sau de ciomag. Maia Sandu deja a dat tonul unei noi orânduiri, iar dacă nu va fi oprită nenorocirea se va întinde în toată Europa.

  Atenție, la netenției! Nu anulați democrația din mass-media!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.