COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  165

  Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că în zona politicii externe, unde suveran rămâne Președintele României, domnul Klaus Iohannis și Ministru de Externe, domnul Bogdan Aurescu, stăm foarte prost, dezastruos și acceptăm cu ușurință deciziile luate de către alții în numele nostru. Mai jos, oferim o explicație!

  Din 2015 Ucraina tinde să-i distrugă pe români (de fapt pe toate minorităților de la ei) prezenți de sute de ani. Astăzi, în 2023, Ucraina vrea să pună în aplicare un plan dureros și grotesc care nu are de a face cu războiul, ci doar continuă ceea ce s-a început cu ani în urmă, (războiul îl perfecționează doar) culmea, protejați de UE și USA, state care prin politica lor sprijină minoritățile. Ceea ce deranjează cel mai mult este că statul român doarme și este indiferent.

  Nu poți să stai deoparte, tu, Președinte al României care ești responsabilul numărul unu al politicii externe, când comunitățiile românești din Ucraina te atenționează de nenumărate ori că autorităților locale din Cernăuți vor să distrugă Capela Mitropoliților Bucovinei din cimitirul vechi al orașului, un monument istoric important unde au fost reînhumați mai mulți ierarhi de seamă români ai ținutului: episcopul Dositei Herescu, mitropoliții Teofil Bendella, Teoctist Blajevici, Silvestru Morariu Andrievici, Arcadii Ciupercovici, Vladimir de Repta, Ipolit Vorobchievici, Nectarie Cotlarciuc.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, mergem mai departe pe unitatea partidului, pe unificarea mișcării ecologice. Am observat o tendință națională de dezmembrare a celor care activează în zona verde-ecologică. Prin unitate ajungi mai puternic, poți apăra mai ușor natura, dar din nefericire, la români, unitatea nu se poate realiza decât prin decizia unui lider puternic din afara țării. Cei din țară se văd șefi, șefuți, dar în realitate au numai interese minuscule, proprii sau de grup. Nu au o viziune extinsă a unui proiect de țară.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.