COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  147

  Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că creșterea explozivă a numărului balastierelor de pe râurile Românie reprezintă un atentat la sursele de apă potabilă și la biodiversitate.

  Mare parte din aceste balastiere sunt ilegale sau nu respectă legile și contractele. Dovadă, amenzile de zeci de milioane pe care le plătesc an de an ”întreprinzătorii” din domeniu.

  Dar cea mai mare problemă pe care o are România este că nu există o lege clară care să apere viața râurilor și a viețuitoarelor din râuri de avântul acestui tip de afaceri.
  Și nici dreptul comunităților la apa din râuri, fântâni și din pânza freatică, și așa amenințată de seceta prelungită.

  Județul Suceava are exemple de balastiere, pe care noi, verzii suceveni, le numim „balastiere de partid”, sunt aducătoare de venituri partidelor de la guvernare, iar dacă vorbim de Suceava aici liberalii sunt campioni.

  De asemenea cerem autorităților să întreprindă urgent controale la toate balastierele și stațiile de sortare agregate din România și să ia măsuri drastice acolo unde găsesc nereguli.
  Susținem ca toate balastierele ilegale să fie desființate și cei care le-au operat obligați să refacă mediul distrus pe banii lor.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.