COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  269

  Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că România încă nu a pus în aplicare Directiva UE antiplastic

  Este inadmisibil ca timp de doi ani statul român să nu reușească transpunerea în legislația naționala a Directivei UE antiplastic.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava atrage atenția că România riscă amenzi mari ca urmare a întârzierii  transpunerii acestei directive.

  Țara noastră are deja deschise din partea Comisiei Europene  mai multe proceduri de infringement pe mediu: deșeurile, natura, apa și calitatea aerului sunt domenii în care România are o legislație neconformă cu directivele Uniunii Europene, iar Comisia Europeană a  inițiat deja proceduri de infringement. Care pot deveni extrem de impovaratoare din punct de vedere financiar.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava solicită o sesiune parlamentară extraordinară pentru transpunerea Directivei antiplastic în legislația națională.

  De asemenea, astăzi sunt alegeri parlamentare în Republica Moldova. Ne dorim să vedem o prezență bună la vot, iar colegii noștrii din Partidul Verde Ecologist să între în Parlamentul Republicii Moldova.

  Republica Moldova dacă-și dorește un drum european are nevoie de un partid verde.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.