COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  247

  Partidul Verde filiala județeană Suceava cere Gărzii de Mediu, tuturor instituțiilor centrale și locale cu atribuții în protecția mediului și a sănătății publice să verifice autorizațiile de mediu, cât și modul de desfășurare a activității, ale tuturor operatorilor depozitelor de deșeuri din țară.

  Apar tot mai des semnale privind inadvertențe majore între conținutul scriptic al autorizațiilor de mediu primite de operatorii din sistemul de management al deșeurilor și reglementările în vigoare.

  Tot mai multe avertismente ale ong-urilor de mediu dar nu numai atrag atenția asupra folosirii de către operatorii economici a unor substanțe interzise (acidul clorhidric) sau a unor cantități de 3-5 ori mai mari de substante (acid sulfuric) în depozitele de gunoaie de la marginea unor comunitati urbane sau rurale cu efecte profund distructive asupra sănătății publice, asupra culturilor de legume sau ale activităților de creștere a animalelor, asupra apelor și solurilor.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava solicita primarilor din aceste localități să renunte la a mai fi complici în ignoranța și neaplicarea legii cu operatorii economici interesati doar în obținerea profitului cu orice preț pe seama  sănătații publice și a mediului.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, atragem atenția unui alt pericol care există în județul Suceava și care, din nefericire, este ignorat. Avem peste 200 de halde de steril, iar prezența lor nu este un lucru plăcut și nici sănătos pentru populație.

  Guvernul Cîțu și compania este axat numai pe alegerile interne din PNL, președintele CJ Suceava aleargă după funcția de prim-vicepreședinte PNL și când obosește se mai duce la câte o sărbătoare câmpenească, iar problemele legate de mediu, de județ, sunt lăsate prin sertarele unor instituții ale statului.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.