COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  271

  Partidul Verde filiala județeană Suceava cere Parlamentului României să ia grabnic în discuție recomandarea Parlamentului European pentru ca statele membre, deci și România, să promoveze în propria legislație recunoașterea ecocidului despre crimă internațională, în conformitate cu Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale.

  Au loc atâtea crime de mediu în România care nu-și găsesc intrumentele juridice de sancționare și condamnare cu severitatea cerută de gravitatea acțiunii criminale.

  România trebuie să fie în avangarda bătăliei privind protecția mediului și prin intermediul dreptului penal.

  Urgențele climatice, dar și proliferarea atentatelor economice la adresa mediului impun consacrarea termenului de ecocid  în dreptul internațional pozitiv și apoi transpunerea sa în dreptul intern al statelor.

  Ecocidul trebuie definit și în legislația penală românească ca fiind infracțiunea ce constă în „acte ilegale ori arbitrare săvârșite cunoscându-se probabilitatea reală ca acestea să cauzeze mediului daune grave ce sunt întinse ori durabile”.

  De asemenea, Partidul Verde filiala județeană Suceava, consideră că este timpul ca toți activiștii de mediu din județul Suceava, care doresc să oprească furtul de lemn, să se unească, să formeze un întreg, să-și găsească o singură voce, un lider și să aducă pe masa Parlamentului României o lege care să pună ordine pe acest palier, să oblige unele instituții (oameni) care simulează munca atunci când merg în pădure, să lucreze pentru viitorul poporului român. Noi, verzii suceveni, ne oferim să-i sprijinim pentru zona legislativă.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.