COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  218

  Partidul Verde filiala județeană Suceava susține înființarea unui Minister al Tranziției Verzi în România și introducerea unor prevederi verzi în Constituție.

  Un astfel de minister ar îngloba și actualul minister al mediului, apelor și pădurilor.

  Este nevoie de un minister de sinteză focusat pe elaborarea de politici publice sectoriale și transectoriale (inclusiv legislația aferentă) în vederea atingerii obiectivelor tranziției verzi în România.

  Reușita tranziției verzi în România înseamnă  un plan de succes împotriva  efectelor negative ale schimbărilor climatice.

  O astfel de decizie politică necesară ar arăta determinarea României de a îndeplini angajamentele asumate în interior și în plan european și internațional.

  Franța, de exemplu, o țară model pentru România din perspectiva construcției administrativ-instituționale are un astfel de minister.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava propune introducerea unor prevederi verzi în Constituție astfel încât la art. 35 să fie introdus un nou aliniat: ”Statul garantează protecția mediului și a biodiversității naturale, precum și bătălia contra schimbărilor climatice”.

  De asemenea, lunar facem sute de kilometrii prin județul Suceava și am observat cum lemnul circulă pe șosele mai ceva decât turiștii.

  Degeaba domnul Gheoghe Flutur, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, ne aburește cu vorbe dulci, plăcute când în realitate închide ochii și își astupă urechile atunci când se fură din pădurile Bucovinei. Și șeful PSD este la fel. Dl. Stan nu aude, nu vede nimic legat de furturile de lemn. Cei doi nu mai reprezintă de multă vreme Bucovina și nici pe bucovinei, au noroc că ”Poarta” îi acceptă.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.