COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  217

  Partidul Verde filiala județeană Suceava cere Guvernului României să consolideze Garda Națională de Mediu pe următoarele aliniamente:

  • Statut clar al comisariatelor județene, salarizare unitară pentru toată instituția.
  • Bugetarea unui numar dublu de comisari de mediu pentru a face față multiplelor sarcini pe care instituția le are atât pe zona de poluare cât și pe zona de deșeuri, păduri, biodiversitate, etc, etc.
  • Introducerea masivă a digitalizării în instituție astfel încât evaluarea activității comisarilor de mediu să fie una transparentă și corectă.
  • Alinierea salariilor cu cele din alte instituții de control și inspecție.
  • Eliberarea instituției de presiuni politice care îi afectează grav eficiența.
  • Investiții în formarea profesională continuă a comisarilor de mediu, atragerea unor experți de mediu.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, cerem Guvernului României să demareze o anchetă la Complexul Energetic Oltenia- CEO și în celelalte cariere de cărbune unde sunt tot mai mulți muncitori morți datorită unui management  defectuos care încalcă sistematic dreptul minierilor la un loc de muncă protejat, în mod real, de respectarea legislației privind sănătatea și securitatea muncii.

  Conducerea CEO blocheaza în mod nejustificat ancheta (nu achită taxa de expertiză de 3000 de lei) în cazul unui muncitor mort acum o lună din cauza utilajului nerevizuit la timp.

  În ultimul an în carierele de cărbune ale CEO au murit 52 de oameni.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava cere politicienilor din PNL și PSD să nu mai acopere ilegalitatile din CEO și atrage atenția că datorită acestor situații inflamate și de neaplicarea legii 197/2021 privind pensionarea anticipată a minerilor, a energeticienilor, există riscul unor explozii sociale  majore în bazinele carbonifere.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.