COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  189

  Partidul Verde filiala județeană Suceava solicită Guvernlui să găsească soluții pentru accesul copiilor săraci la o alimentație corespunzătoate.

  România este campioană în UE la sărăcie în rândul copiilor 41,5 % în 2020, rata deprivării materiale fiind de cca 22% în raport cu media UE de cca 6%!

  Copii hraniți prost nu pot avea aceleași șanse în viață cu cei care beneficiază de o alimentație corespunzătoare. Randamentul la școală e influențat direct de alimentație, iar 150.000 de copii  din România merg înfometați la culcare.

  Este inacceptabil ca singura femeie din guvernul Ciucă, social democrata Gabriela Firea, să nu prezinte până la acest moment un plan serios de intervenție pentru  rezolvarea acestei probleme.

  În condițiile în care și așa avem un declin demografic accelerat, a pierde pe drum, într-un fel sau altul, acești 150.000 de copii, este total condamnabil.

  Statul are date exacte despre comunitățile defavorizate în care trăiesc acești oameni și resurse să rezolve această problemă, pînă la urma de demnitate naționala. E timpul să o facă!

  România educată nu va deveni realitate fără România bine hranită.

  Cerem Președintelui Klaus Iohannis să iasă din apatia prezidențială și să se implice direct în acest proiect urgent pentru viitorul României.

  Partidul Verde filiala județeană Suceava face un apel către companii și ONG-uri să găsească formule, împreună cu autoritățile publice, pentru ”a adopta” astfel de copii în sensul asigurării zilnice a a hranei adecvate pentru aceștia.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, considerăm că județul Suceava are nevoie de un lider sau de o asociației de lideri care să ducă județul pe un drum al succesului, nu al vorbelor goale și al lucrărilor de proastă calitate cum se practică momentan.

  Domnul Flutur dă bine pe sticlă, te vrăjește cu vorbele, dar în rest nimic, cât despre domnul Stan cred că-i la somn în permanență. Pădurile sunt furate sub ochii lor, au distrus un munte pentru a face o groapă de gunoi, drumurile sunt înălțate și cu greu se intră în casă, sucevenii au salarii mici, semn al sărăciei, cu alte cuvinte avem bogați, săraci, clasa de mijloc nu prea se vede, iar cel mai important lucru este că după 20 de ani de șefie, când pe zi ce trece te crezi cel mai bun, ieși din tiparul democrației, te duci într-o zonă gri, adică a prostiei și a promovării mediocrității.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.