COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  382

  Partidul Verde filiala judeană Suceava consideră că este timpul să spunem cu toții STOP RISIPEI ALIMENTARE. Aruncăm aproximativ 20% din banii pe care îi câștigăm direct la gunoi.  

  Combaterea risipei alimentare trebuie susținută prin educație la toate nivelurile societății. Fiecare român aruncă la gunoi anual 130 de kg de mâncare.

  Consumul inteligent de alimente înseamnă sănătate individuală, economii la bugetul personal și protecția resurselor planetei care sunt din ce în ce mai limitate.

  Susținem promovarea  consumului conștient de produse alimentare, a planurilor nutriționale în școli, în instituții publice (risipa de mâncare la serviciu este pe primele locuri alături de mâncarea gătită acasă).

  Conform ONU, la nivel mondial 17% din totalul hranei produse rămâne nefolosită și aproximativ 20% din alimentele produse în Uniune sunt irosite.

  Cheltuim pe hrană 40% din venituri, iar aproximativ 40% din aceasta ajunge direct în coşul de gunoi, cu alte cuvinte aruncăm 16-20% din banii pe care îi câștigăm direct la gunoi.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, împreună cu colegii din țară vom continua Programul Plantează și Adoptă un Copac în toate județele țării. Lansarea de curând a aplicației web la nivelul UE #MapMyTree, ne va ajuta sa monitorizăm acest program.

  Suntem și vrem sa fim parte la efortul colectiv de a planta 3 miliarde de copaci pînă la finele lui 2030 în întreaga Europă, iar oricine plantează unul sau mai mulți copaci poate raporta acest lucru direct în aplicație.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.