COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  128

  Partidul Verde filiala județeană Suceava solicită înăsprirea amenzilor pentru toate comunitățile care nu au un registru al spațiilor verzi întocmit conform normelor legale.

  Spatiile verzi, bine gestionate, în ponderea de 26 mp/ locuitor, așa cum e stabilită de Ordonanţa de Urgenţă 195/2005 privind protecţia mediului, vor fi extrem de importante pentru sănătatea oamenilor. Vara, când canicula lovește puternic, când precipitațiile sumt reduse, căutăm ceva verde pentru a ne răcorii. Din nefericire, astăzi, spațiile verzi sunt vânate pentru construcții, iar primarii știu acest lucru si preferă haosul în registrele spațiilor verzi.

  Pentru acest lucru considerăm că toate comunitățile trebuie să aibă, conform legii, un registru al spațiilor verzi, corect întocmit și planuri anuale de gestiune a acestor spații, făcute și coordonate de experți în domeniu.

  Considerăm că amenzile ar trebui înăsprite pentru comunitățile care nu au înca Registre conforme ale Spațiilor Verzi.

  Degeaba avem o prevedere constituțională prin care ”statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos”, dacă măsurile necesare întârzie sau sunt luate fără avea o coerența strategică, una care să producă efecte pe termen lung.

  Legea 24/2007 reglementează administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, în vederea asigurării calităţii factorilor de mediu şi a stării de sănătate a populaţiei. Conform art 6 alin (1) din lege, „Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să ţină evidenţa spaţiilor verzi de pe teritoriul unităţilor administrative, prin constituirea registrelor locale ale spaţiilor verzi, pe care le actualizează ori de câte ori intervin modificări. Registrele locale ale spaţiilor verzi se constituie pe baza normelor tehnice„.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.