COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  134

  Bogați ai lumii, care sunt undeva la 1%, controlează și decid asupra vieții noastre, a tuturor, adică celorlalți de 99%.

  După 2020, două treimi din bogățiile noi produse în lume se află în mâinile a 1% dintre cei mai bogați miliardari, care au câștigat 2,7 miliarde de dolari pe zi.

  Un miliardar a câştigat în ultimii doi ani aproximativ 1,7 milioane de dolari pentru fiecare dolar câştigat de o persoană din cei 99%! Sunteți bine?

  Este o poveste pentru proști cea care ne spune că reducând taxele pentru cei bogați vom crea prosperitate pentru toți.

  Realitatea, adică viața de zi cu zi, ne arată că suntem în punctul în care concentrarea bogățiilor în mâinile unei super minorități generează creșterea fără precedent a sărăciei extreme.

  Bogații au devenit scârbos de bogați în ultimii 2 ani pentru că statele au devenit tot mai slabe, tot mai puțin democratice. Bogații au devenit tot mai bogați pentru că noi cetățenii acceptăm să plătim, în locul lor, factura crizelor de sănătate și securitate.

  Noi, verzii suceveni, propunem 2 soluții: suprataxarea adecvată a tot ce înseamnă averi peste 10 milioane de euro la nivel național şi redistribuirea justă a costului facturilor către cei care în fapt l-au generat.

  Când vom înțelege și în România că 99% nu au cum să fie mai slabi decât 1% lucrurile se pot schimba cu adevărat în bine. Pentru asta votul popular trebuie acordat altor partide în stare să se bată pentru drepturile legitime ale celor mulți, pentru înfrânții unei tranziții post pandemice care distruge vieți, familii, comunități.

  De ce trebuie să suferim, noi şi generațiile care vin, pentru că guvernele, la comanda celor 1%, reduc bugetele pentru sănătate, educație, mediu, protecție socială pentru a putea achita factura de la virus ori factura războiului din Ucraina?

  Partidul Verde filiala județean Suceava

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.