Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că dacă OMV reușește să fenteze statul român și să nu plătească taxa de solidaritate chiar suntem niște proști. Fraieriți de ticăloși.
Conform Regulamentului european, toate companiile care au peste pragul de 75% din cifra de afaceri din extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului trebuie să plătească o suprataxă de 60% pe tot ceea ce depăşeşte cu peste 20% media profiturilor pe ultimii patru ani.
La acest moment OMV refuză să achite această taxa de solidaritate. Ministrul de finanțe face pe nervosul, dar nu rezolva nimic. ANAF a oprit verificările la OMV pentru taxa de solidaritate, așteptând ”clarificări”.
Profitul OMV Petrom a crescut de peste cinci ori, la 9,156 miliarde lei în primele nouă luni din 2022. 4,51 miliarde lei au intrat numai în trimestrul III în conturile OMV datorită scumpirilor la carburanți, hidrocarburi şi energie electrică.
De asemenea, noi, verzii suceveni considerăm că trasportul public local al municipiului Suceava (dar nu numai cel de la noi) se adreseză unor categorii vulnerabile financiar și este susținut de către statul român. Nu vii tu primar, având ca scut consilierii locali, și te apuci să bagi mâna adânc în buzunarele cetățenilor prin diferite scumpiri șmecherești.
Niciodată nu ai cum să-l compari pe un pensionar cu un venit de 2000 lei/lună, un muncitor cu o leafă de 2500 de lei/lună care mai are și doi copilași acasă, cu leafa unui parlamentar, primar, judecător, procuror, director, etc, etc, iar din acest motiv trebuie ca prețul unui bilet să fie în mod egal peste tot. Nu în autobuz 5 lei, iar de la apartele amplasate ici-colo 3 lei (este mult și 3 lei o călătorie). Asta seamănă a furt legalizat de un consiliul local, iar domnul primar Lungu știe acest lucru și de aceea iese la atac prin metoda ”biletul transmisibil”.
Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava