COMUNICAT DE PRESĂ

  0
  119

  Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că afacerea ”Maidanezul” trebuie oprită.

  Aproximativ 700 de milioane de euro au fost cheltuiți din banii publici în ultimii 10 anipentru a fi rezolvată problema câinilor maidanezi. Departe de a fi finalizată, ea a devenit o problemă de siguranță publică.

  Mor oameni nevinovați, sunt măcelărite și ucise sute de mii de  animale nevinovate din cauza incompetenței și lăcomiei. Cu acești bani, cu grija pentru comunitate, fără birocrație inutilă s-ar fi putut rezolva problema sterilizării câinilor maidanezi, iar politicile proadopție mult îmbunătățite.

  Vina aparține decidenților politici și administrativi care închid ochii la afacerile oneroase care se fac în acest domeniu. Majoritatea primarilor refuză să răspundă transparent cu privire la plățile care se fac către firmele de ecarisaj. Suspiciunile de cardășie între autorități și aceste firme sunt tot mai mari.

  Autoritățile naționale cu atribuțiuni gen ANSVSA dau răspunsuri în doi peri ong-urilor de protecție a animalelor trimițându-i câtre alți destinatari.

  Totul este o bătaie de joc pe bani publici foarte mulți care ajung în câteva buzunare private și foarte posibil în câteva buzunare ale marilor partide.

  De asemenea, noi, verzii suceveni, considerăm că sucevenii merită o adevărată galerie de artă.

  Ceea ce oferă acum aleșii locali în frunte cu domnul Primar, Ion Lungu, este o batjocură la adresa artei sucevene, o batjocură la adresa frumosului. Un sediu micuț, umilit, prost luminat, nu reprezintă locul unde maeștrii pot expune.

  Liberalii suceveni, în frunte cu dl.Gheorghe Flutur, alocă 20 de hectare către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, milioane de euro anual, dar nu atribuie sau construiesc o galerie de artă. Se văd după faptele lor că au o cultură care atinge cota zero. Este foarte, foarte, bine că sprijină Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, dar nu trebuie să uite de artă. Sufletul are nevoie de credință și de frumos în același timp.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.