Cum putem proteja pădurile

  0
  743

  Nu-i un secret că, după Revoluția din Decembrie 1989, pădurea din România a fost furată într-un stil barbar, cred că nu-i stat din Europa care să fi pierdut atâta pădure într-un timp scurt cum s-a întîmplat la noi, la români.

  Bine, acest fenomen, nu se producea dacă nu era o protecție a hoților venită de la unele instituții ale statului român.

  Pădurari, ingineri silvici, poliție, magistrați, dar mai ales politicienii români care au făcut legi proaste, cu toții s-au hrănit din banii negrii veniți din zona verde, iar ca totul să fie perfect, a mai apărut, după 2004 și unele multinaționale sprijinite de politicul de la Bruxelles care s-au îmbogățit cu lemnul de la noi. Cu toții au dat mâna și au format un lanț uriaș cu care a strâns ”de gât” ușor, ușor, pădurea din România, iar într-un final au sufocat-o, adică au furat-o.

  Au mai fost niște tendințe, o simulare, de apărare a pădurii venită chiar din partea Președintelui Iohannis în 2015, s-a trecut în discuție și la CSAT, după care s-a lăsat o liniște totală în zona politică pe acest subiect.

  Am scris sute de materiale legate de furtul pădurilor din România, am umblat prin pădurile noastre sute de kilometrii, am fost la mitinguri, la diferite discuții și am ajuns la o concluzie simplă care rezolvă problema furtului de lemn. Și anume: România are nevoie de o lege care să protejeze pădurile, iar acest lucru normal trebuie să-l facă omul politic.

  Dacă în România se va da o lege care apără pădurea de securea banditului, ea se va aplica, că doar nu toți pădurarii, inginerii silvici, polițiștii sau magistrații sunt corupți, mai sunt și oameni cinstiți printre ei.

  Știu, politicul din România este subjugat intereselor multinaționalelor și UE. Dl. Iohannis niciodată nu va supăra pe vreun politician din Germania, Austria sau pe un vorbitor de germană care are fabrici în România și ne toacă lemnul nostru. Pentru Președintele României și actualul Prim-Ministru voința baronilor germani sau a celor de la Bruxelles este maximă. Mai bine ne umilesc pe noi, decât să treacă peste dispozițiile de la UE.

  În cazul în care sunt politicieni români patrioți care vor să apere pădurile din România, legea se va da, iar dacă nu va face politicul așa ceva, atunci haideți să o facem noi, cei de jos, oamenii simplii, cu frică de Bunul Dumenzeu și cu un dram de patriotism în noi.

  Îmi întorc privirea către Daniel Bodnar, Tiberius Vatamaniuc, Sorin Tofan, Gheorghe Oblezniuc, către toți apărătorii de pădure din Moldovița, din județul Suceava, din țară, pentru a face o lege cu care să ne prezentăm în fața Parlamentului din România și cu care vom stopa pe bune furtul de lemn.

  Dan Şarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.