Cum se poate reglementa problema pensiilor speciale

  0
  184

  Se tot discută de ani buni de zile de anularea pensiilor speciale.

  Este greu, din punct de vedere constituțional, să anulezi pensia specială la un parlamentar din simplu motiv că această categorie socială nu a avut un salariu fix pe perioada cât și-a exercitat mandatul de ales al neamului, ci doar o ”banală” indemnizație. Și cum indemnizația nu a fost supusă la plata contribuție pentru viitoarea pensie, amărâtul de parlamentar a apelat la sintagma de ”pensie specială” calculată printr-o lege specială.

  Toate aspectele enumerate mai sus sunt binecunoscute de fiecare lider de partid. Domnii Ciolacu, Iohannis, Orban, Ponta, Ciucă, Barna, CioLoș toți judecătorii de la CCR știu enorm de bine aceste aspecte juridice a legii speciale. Și atunci apelează la un truc ieftin și de prost gust, se fac că dau o lege prin Parlament pentru a anula pensiile speciale, iar după colț tot ei repede o contestă la CCR. Imediat au câștig de cauză, doar toți sunt din această gașcă de ”speciali”. Ce mai umează? Liderii politici din actualului arc guvernamental repede ies la TV și ne spun că au făcut ceva pentru a dispărea partea de ”pensii speciale”, dar ce să-i faci dacă nu-i constituțional.

  Există o soluție la îndemîna Guvernului și implicit a Parlamentului. Și anume de a impozita aceste pensii speciale. Pornești de la un minim prag de existență, iar după, adică ce este mai mult, se impozitează până la chiar 60-70-80 %.

  Problema este că nu se vrea să se meargă pe această soluție legală din două motive: își vor tăia propria cracă de sub picioare, adică vor pierde tonele de bani ce se încasează acuma plus în viitor și cel de-al doilea este legat de acel ”prag minim de existență” care este mult, mult mai mare decât salariu minim pe economie. Tradus mai liber: vor fi nevoiți, prin lege, să ia de la cei bogați și să dea la cei săraci.

  Vedeți D-voastră, momentan, vreun politician care va renunța la pensia specială pentru binele poporului? Ah, uitasem, este Rareș Bogdan cel Fără de Cuvânt!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.