Cum va arăta România peste 10 ani

  0
  154

  Cu greu pot să-mi imaginez cum va arăta România peste 10 ani!

  Trăim vremuri tulburi, cu schimbări politice și de principii mari, ceea ce te face să-ți pierzi din optimism, din încredere că viitorul va arăta bine.

  După Revoluția din Decembrie 1989 știai sau visai că frumoasa noastră patrie se va duce rapid și bine pe Drumul Democrației.

  Vedeam un viitor alături de Germania, Anglia, Franța, Italia, adică de Europa occidentală, de Uniunea Europeană.

  Țin minte că în cotidianul ”România Liberă” am văzut în acea perioadă o caricatură superbă. Un ușier deschide largi porțile pe care erau inscripționate Europa, iar cu un glas puternic striga:”domnilor, ridicați-vă, intră România!”. Cam așa eram priviți în primele luni după Revoluție.
  A urmat bineînțeles perioada de tranziție, în care domnul Emil Constantinescu, Președintele Românie, a demarat procedurile de accedere la organizațiile mari ale lumii democrate, respectiv NATO și UE. Se știa ce va urma!

  Astăzi, lumea este bulversată. Democrațiile tradiționale au fost infestate cu diferite idei socialiste, utopice, demne de aruncat la un coș de gunoi. Politicienii s-au ”prostituat” pentru bani și putere. Cei cu o doctrină de stânga au trecut în partea dreaptă sau invers numai pentru a rămâne la putere. Dragostea față de țară, față de popor, față de Sfânta Familie, față de Biserică a fost anulată, lăsând ”poarta larg deschisă” pentru noi principii, a omului modern, fără de credință și iubire.

  Un val al urii, al bolii, al nebuniei după putere a umplut Europa și s-a revărsat peste o parte din lume. Sunt politicieni care au 2, 3, 4, 5 mandate de lideri și s-au dus spre ”nemurire”, iar de aici se schimbă totul.

  Este normal ca lumea să se modifice, să se dezvolte, doar știința evoluează, noi, ca oameni acceptăm noul, confortul, dar nu este normal ca lumea să se ”hrănească” cu ură, uitând de unde s-a plecat. Mai departe ține de bunul-simț și educație.

  Cum va arăta România peste zece ani? Dacă se ”dezvoltă” în halul anului 2023, cu politicieni care se cred de ”neînlocuit”, atunci există șansa să ne gândim dacă va mai exista România.

  Orice poveste merge mai departe, dar are și un final! România a avut, permanent, șansa Ei istorică de dezvoltare, dar dacă liderii politici sunt din categoria ”vasali, umili” totul se rezumă doar la o viață îngrădită, supusă și fără orizont.

  Ca să scrii o pagină în Istoria Nemuririi trebuie să ai puterea de a te ridica. Capul plecat, cu greu își va reveni!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.