Daniel Bodnar, unul din Eroii Bucovinei

  0
  667

  Bucovina, din 1774 și până în prezent, a avut parte de povești pline cu Eroi.

  De la Grigore Ghica al III-lea, cel care s-a opus dezmembrării Moldovei, practic fiind ucis în 1777 mișelește la Iași din porunca turcului și a austriacului, mergând mai departe pe firul anilor unde au fost mulți Eroi, oameni simplii care mânați de istorie, de credință, de familie, de dragoste față de Bucovina și-au dat până și viața. Ion, Ioan, Vasile, Gheorghe, Grigore sunt nume de Eroi ce veșnic vor rămâne înscrise în Istorie, în memorie.

  Povestea Eroilor din Bucovina continuă și în zona intelectualilor care au luptat pentru Reîntregirea Neamului, adică Ion Grămadă, Ion Nistor, Sextil Pușcariu, Iancu Flondor, iar lista nu se oprește.

  Astăzi, Eroii din Bucovina, sunt tinerii care luptă pentru menținerea pădurilor departe de malaxorul ucigaș provenit din Austria. Un anume Holtz este înnebunit după miliardele de euro făcute prin tocarea lemnului din Bucovina.

  Un astfel de Erou poartă numele Daniel Bodnar.

  Daniel Bodnar, este tînărul care de câțiva ani de zile,  prin acțiunile sale, i-a făcut pagube uriașe familiei austriece Schweighofer.

  Daniel a demonstrat de nenumărate ori că lemnul pe care îl primea fabrica austriacului din județul Suceava era ilegal, iar aceste aspecte l-au durat financiar enorm de mult pe domnul Gerald.

  La început pierderile au fost de sute de mii de euro, acestea s-au tranformat repede în milioane de euro, care au crescut spre zeci și zeci de miloane de euro, iar folclorul bucovinean spune că dl. Gerald s-a dus repede la Papă cu un acatist pentru remedierea defecțiunilor din contul familiei austriece.

  Daniel Bodnar i-a adus statului român milioane de lei din confiscările de lemn ilegal, din confiscările mașinilor care efectuau transporturile ilegale, iar prin toate aceste acțiuni ale sale statul român a avut de câștigat, dar degeaba. Statul român era supărat. Prin tăcerea liderilor politici suceveni de la PSD și PNL care se făceau că nu văd nimic, practic s-a mai întărit ceea ce se știa, și anume că austriacul este protejat politic și face bani mulți din prăduirea pădurii din Bucovina. Tot din folclorul bucovinean am aflat că a fost doliul mare în familia Flutur Stan. Drumul nemuririi în politică, trecea neaparat prin conturile vorbitorilor de limbă germană.

  Să vă mai spun ceva, Daniel Bodnar nu și-a dorit mărire, el a vrut ca pădurea din Bucovina să fie respectată.

  Daniel Bodnar putea să ajungă parlamentar, prefect, suprefect, să obțină o funcție de unde să scoată un venit bunicel, cu care putea să trăiască liniștit până la adânci bătrânețe, dar a preferat să dea binele lui și a celor din jur pentru un viitor bun ce avantaja o întreagă comunitate, adică de a proteja ”aurul verde” de hoți.

  Din nefericire, Eroii sunt întodeauna urâți de cei răi, de partea întunecată și chiar de unele instituții ale statului.

  Daniel, eu nu te-am uitat și te consider un Erou al Bucovinei, un salvator al pădurii din Bucovina!

  p.s.1 mai cunosc și alți tineri Eroi, alte povești frumoase, de care am să vorbesc ceva mai târziu.

  p.s.2 poză preluat de pe contul de Facebook a lui Daniel Bodnar

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.