Despre gunoaie

  0
  253

  Niște gunoaie, de capul lor, s-au hotarât să se numească elite. Și s-au numit, nu pentru că ar fi fost elite – ceea ce în limbajul uzual ar fi corespondentul înțelepciunii – ci pentru că în concepţia lor sunt maeștrii înșelăciunii. Bătrâneţea e doar o mască pe care o poartă pentru înşelarea naivilor pentru că nu au cu nimic de aface cu înţelepciunea bătrânilor. S-au numit elite din cauză că erau cei mai iscusiţi maeştri ai minciunii. Iar pentru că nimeni nu i-a oprit, au început să umple de gunoi planeta, sădindu-l peste tot astfel încât orice lucru curat să pară murdar, iar jegul să devină deziderat universal, calitate.

  Totuşi, gunoiul are şi el un rost căci la un moment dat se consumă prin sine şi devine fertilizator pentru ceea ce el a încercat să sufoce şi care-l va resorbi prin simplul proces de regenerare naturală, producând-i sfârşitul.

  Da, gunoiul nu se reciclează. Gunoiul se descompune.

  Aștept vremea gunoierilor!

              ***

  Când cineva vă va spune că animalul din curtea ta produce dioxid de carbon şi, pe cale de consecinţă, trebuie sacrificat, trebuie să ştiţi că în mai mare măsură acel animal produce oxigen. Cum vine asta? Dejecţiile acelui animal sunt cei mai ecologici fertilizatori. Nu poate întreaga industrie chimică (care e mult mai poluantă) să producă asemenea fertilizatori bio cum poate produce animalul. Şi tocmai din acest motiv, plantele ce se hrănesc din dejectiile lor, produc tot atât oxigen cât să acopere atât consumul lor, cât şi al stăpânilor, dar şi a inepţilor ce emit teoriile climatice şi vor să te convingă că animalul din curtea ta e nociv. Nu, animalul nociv e altul: şi emite teorii ce în practică sunt gunoaie.

              ***

  Cum ţi s-a tot spus pe diverse canale că vasele de sânge sunt esenţiale în sănătatea corporală, atunci este de la sine înţeles că o viaţă sănătoasă depinde de ceea ce şi cum circulă prin arterele şi venele tale.

  Un sânge curat ar fi ideal, dar ce înseamnă un sânge curat? Unul fără impurităţi, am răspunde… Ei bine, nu! Pentru că şi impurităţile trebuie eliminate, adică circulate. Ele intră dar şi ies din organism prin aparatele şi sistemele dedicate. Atunci ce ar determina totuşi sănătatea? Cred că un răspuns mai pertinent ar fi: un flux corespunzător al sângelui care să pătrundă până la ultima celulă ca să o hrănească şi apoi să-i preia gunoiul ca să-l scoată din corp. Aşadar, nu vă preocupaţi de calitatea sângelui înainte de a avea grijă de calitatea circulaţiei sângelui!

  Dacă am extrapola aceasta la mediul înconjurător considerându-l ca fiind asemenea unui corp uman, am putea spune: nu vă preocupaţi de calitatea maşinilor înainte de calitatea şoselelor! Nu vă preocupaţi de calitatea bărcilor înainte de calitatea râurilor! Nu vă preocupaţi de calitatea avioanelor înainte de calitatea atmosferei! Preocupaţi-vă de calitatea fluxurilor din ele prin corelarea tuturor factorilor ce sunt implicaţi căci, ca în organism, toate sistemele depind unele de altele pentru a funcţiona corespunzător, adică sănătos. Şi poate că ar trebui să ne gândim că cel mai BIO element este insăşi natura care ne va răsplăti intotdeauna dacă îi respecţi regulile, adică însăşi Natura Sa.

  Conlucraţi mai mult cu Natura şi veţi fi mai sănătos! Veţi simţi asta şi în sângele vostru!

  Gabriel Todică

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.