Diplomația este calea cea dreaptă pentru a opri un război

  0
  486

  Continuarea războiului din Ucraina nu-i un lucru bun.

  Oamenii simplii sunt uciși, banii tot mai scumpi, prețurile au fost date peste cap, iar aceste lucruri pot provoca nemulțumiri imense în toate statele din Europa.

  SUA și UE au mers pe două variante de a opri războiul: aplicarea de sancțiuni economice Rusiei și distribuirea de armament ucrainenilor.

  Nici una, nici alta, nu vor aduce beneficii acestui război, adică pacea, ci dimpotrivă îl va lungi mult timp. Singura soluție pe care o văd este diplomația.

  Din nefericire la actuala clasă politică existentă pe piață în SUA, Germania, Austria nu găsești personaje care știu să facă politică într-o perioadă grea, nu pot aplica o diplomație onestă din simplu motiv că nu au caractere puternice, ci sunt niște păpuși politice făcute după un șablon universal.

  Soarta a miliarde de oameni depinde de voința acestor ”păpuși politice” care nu urmăresc agenda omului de rând, nu-i pasă dacă cetățenii lor au ce pune pe masă sau cu ce plăti amărâtele de facturi, ei sunt doborâți doar de cerințele celor puțini, bogați și dornici de a modifica lumea.

  Trăim într-o perioadă în care știința ne poate ajuta în multe direcții.

  Deasupra noastră plutesc mii de sateliți care, dacă cineva dorește, ne umblă în viața personală, iar din acest motiv sunt convins că se pot rezolva problema crimelor asupra civililor din Ucraina. Repet, dacă SUA vrea adevărul, el va fi pus pe masă în maxim 2 săptămâni.

  Poate mulți dintre D-voastră va critica ceea ce am scris și nu-i rău, dar adevărul, cel pe care unii îl va spune într-o zi în fața Bunului Dumenzeu, trebuie aflat, chiar dacă doare, în schimb vindecă o întreagă omenire.

  În ultimele două luni nu am văzut la nivel diplomatic folosirea unui limbaj domestic, ci unul de amenințări, înjurii și iar amenințări. Dacă toată ziua bați un cîine, într-o zi el va muri sau te va ucide. Merită să riști? Dacă da, bate-l și ameniță-l ca să vezi ce se întâmplă.

  După cum sunt purtate discuțiile de aceste ”păpuși politice” nu-i mare lucru ca într-un viitor apropiat lumea să nu se împartă în două: lumea bună și lumea rea, iar de aici și până la un război nebun nu-i decât un singur pas, dar știu că voința Domnului întodeauna este peste priceperea unora.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.