Domnul Ciolacu cere să fie respectați toți românii din Ucraina

  0
  141

  Citesc în BucPres că Premierul României, domnul Marcel Ciolacu, a solicitat, astăzi, la întâlnirea cu omologul său din Ucraina drepturi și libertăți egale pentru toți românii din Ucraina.

  O solicitare normală, de bun-simț, care trebuia de mult timp spusă, aplicată de către Ucraina. Se știe că politicienii din Ucraina una spun și altceva pun în aplicare.

  „În ceea ce priveşte subiectul drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina, am readus în atenţia domnului prim-ministru preocupările legitime ale României în acest domeniu. Am reamintit poziţia fermă a României pe acest subiect. Am arătat că aşteptăm deschidere şi implicare din partea autorităţilor ucrainene – aşa cum este normal între două state legate printr-o solidaritate atât de puternică”, a explicat Marcel Ciolacu.

  Premierul român a adăugat că „solicitările noastre sunt fireşti şi rezonabile”.

  „Dorim pentru românii din Ucraina exact aceleaşi drepturi şi libertăţi de care se bucură persoanele aparţinând minorităţii ucrainene din România. Contez pe implicarea domnului prim-ministru Şmîhal, astfel încât mesajul nostru să ajungă la toate nivelurile administraţiei ucrainene”, a mai spus Ciolacu.”

  România are obligația de a-i proteja pe toți românii din lume!

  România are obligația, prin ambasada de la Kiev plus consulat, de a monitoriza numărul de români trimiși pe front (sunt și asociațiile de români din Ucraina care pot da o mână de ajutor). Să nu se repede anumite abuzuri, în zona recrutării, adică Ucraina să nu „reducă forțat” numărul de români prin trimitere lor, fără o pregătire militară solidă, pe front, mai ales în zonele unde rata de supraviețuire este una foarte scăzută.

  Dacă domnul Ciolacu își mai face curaj să ceară și ceva miliarde de euro de la UE pentru repararea șoselelor nenorocite se tirurile din Ucraina, atunci lucrurile merg pe o direcție normală, de respect.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.