Domnul Miron este ”groparul de servici” pentru AUR Suceava?

  0
  88

  Citesc, uluit, astăzi, de 1 mai muncitoresc, că domnul Neculai Miron, candidatul celor de la AUR Suceava pentru funcția de președinte al CJ Suceava, nu a fost validat de către BEJ Suceava.

  Imediat îmi zboară gândul la lipsa unei semnături de pe cererea de candidatură sau ceva similar.

  Motivul Biroului Electoral Județean Suceava este unul foarte legal și foarte serios: domnul Miron și-a depus candidatura și pentru funcția de primar al comunei Bosanci, candidatură acceptată de către BEC Bosanci. Nedumerit mai recitesc! Tot nu înțeleg cum un om cu o experiență politică, cum este domnul Neculai Miron, să nu cunoască legea care spune clar că nu poți să candidezi deodată și pentru un mandat de președinte de CJ și pentru unul de primar.

  Repede încerc să gândesc ce a fost în capul domnului primar al comunei Bosanci când a luat această decizie. Varianta declarată de către domnul Miron cum Constituția României îți garantează dreptul de a candidat, nu prea îl ajută. Da, așa este, dar să candidezi după o lege, iar legea îți spune ceva, ori mergi pe varianta de primar ori îți depui candidatura pentru funcția de președinte al consiliul județean.

  Avem și posibilitatea prin care domnul Miron nu cunoaște legea, iar atunci avea soluția de a se consulta cu un jurist ori totul este un circ, deci un lucru premeditat pentru reclamă sau pentru a face rău partidului din care face parte.

  Mai este un aspect important: cineva, adică președintele filialei județene de la AUR Suceava a semnat tabelul-lista cu candidaturi, deci implicit și cele ale domnului Miron. Atunci, nici președintele partidului nu cunoaște legea? Doar președinte nu este una și aceiași persoană cu candidatul!?!

  Nu știu ce va face justiția sau dacă cei de la AUR vor ataca în instanță decizia celor de la BEJ Suceava, în schimb dacă partidul condus de către domnul George Simion va rămâne fără ”locomotivă” la alegerile locale, normal, firesc, domnul Simion trebuie să-l excludă imediat pe domnul Miron din partid. La un asemenea nivel este inadmisibil o gafă de genul acesta.

  Dan Șarpe

  p.s. Poză preluată din Monitorul de Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.