Domnule Flutur, domnule Stan, opriți tăierile ilegale din pădurile Bucovinei

  0
  134

  Județul Suceava este binecuvântat de Bunul Dumnezeu.

  Aici găsești cele mai mândre mănăstirii, cele mai întinse păduri, cele mai frumoase obiceiuri și tradiții populare, iar oamenii sunt muncitori, docili, atât de docili încât au uitat că mai au drepturi nu numai obligații. Vă mai spun un lucru: avem și arțăgoși, dar pe aceștia imediat îi depistezi, sunt cei care nu iubesc munca, adică vor totul de-a gata.

  Asta așa ca introducere, iar mai departe voi scrie câteva rânduri legate de lemnul din Bucovina sau mai bine spus de pădurile din Bucovina.

  Nu-i o noutate că pădurea noastră, mândra de ea, este sluțită și violată permanent. Câteodată ai impresia că tot răul legat de pădure s-a abătut în mare parte peste județul Suceava. Săraca pădure suferă cumplit. Mai sunt angajați ai statului care încearcă să o salveze, să o scoată din gura austriacului, să o vindece de ce este rău, dar repede intervine politicul și îndreptată camioanele pline cu lemn către zona Rădăuți.

  Județul Suceava este condus de două mari partide care-și predau puterea prin rotație sau și-o împart pe din două. Unul este PNL, iar celălalt este PSD.

  Cum este normal, aceste conglomerate adunate după lege au și lideri cu nume și prenume, respectiv Gheorghe Flutur, Ioan Stan.

  Niciodată nu i-am auzit pe domnii Stan sau Flutur sa spună ceva legat de furtul de lemn (fie vorba între noi, nici de acea groapă de gunoi de pe Mestecăniș nu grăiesc), semn că ori sunt bolnavi și nu văd o realitate ori sunt părtași la furtul de lemn din pădurile Bucovinei.

  În secunda în care politicul interzice ca un copac tăiat ilegal să mai circule pe șoselele județului Suceava atunci putem spune că se așează treaba, dar când vezi o tăcere incriminatoare care se abate în permanență din zona Stan-Flutur, după nenumărate dezvăluiri venite de la activiști, presă, gardă, poliție, este un semn distructiv, semnul protecție pe care o au în permanență hoții.

  Cu mare plăcere îi urmăresc pe cei care fac dezvăluiri legate de tăierile ilegale. Mai în glumă, mai în serios, am impresia că-i ajută și pe familia Flutur Stan la anumite calcule.

  Să înțelegem bine cum stă treaba. Degeaba unii își fac treabă cu profesionalism, dacă gunoaiele din politică promovează distrugerea pădurilor.

  Domnule Flutur, domnule Stan, opriți tăierile ilegale din pădurile Bucovinei!

  Oricum, în ultimii 8-10 ani, datorită unor adevărați români, ceva pe acest palier s-a mai schimbat.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.