Dreptatea nu este sinonimă cu legea

    0
    344

    Aplicarea legii nu-i la fel cu dreptatea, nu duce la aflarea adevărului ori la găsirea dreptății.

    Legea este făcută de un grup de oameni aleși de către o majoritate, aprobată de o mână de oameni și aplicată de o altă mână de oameni.

    Legea nu face întodeauna dreptatea, iar aici vorbesc de dreptatea oamenilor ”mărunți”, adică a celor de rând, din simplul motiv că nici legea nu este făcută de oameni ”mărunți”. Nu degeaba se spune că ”mori cu dreptatea în mână!”

    Primarul de la Crevedia, unde s-a produs exploziile cisternelor cu GPL, nu vrea să stea de vorbă cu presa, nu a băgat în seamă plângerile sătenilor legate de mirosul nebun de GPL de ani de zile, amenință verbal angajații primăriei, iar cu toate acestea este mai departe primar din cauză că este…..legal. Normal, atunci când un primar, lider al unei comunități, face gafe care duc la decese și alte nenorociri, imediat trebuie suspendat. Deci, la Crevedia dreptatea nu este la fel cu legea!

    În ultimul mandat de președinte al domnului Traian Băsescu, majoritatea covârșitoare a românilor, printr-un referendum, au votat să scape de domnul Băsescu, dar cu toate acestea domnul TB și-a terminat liniștit și fericit mandatul cu ajutorul Curții Constituționale din România. Iarăși dreptatea a fost îngropată de lege!

    O doamnă educatoare dintr-o comună din județul Suceava a agresat câțiva copilași, lucru povestit chiar de către copiii. Instanța a declarat că nu este ilegal ce a făcut doamna. Din nou, adevărul a fost ”scufundat” în fața legii!

    Pe timpul pandemiei cadrele medicale, nemedicale, șoferii de la spitale au primit un spor. Excepții au fost muncitorii de la întreținere și personalul TESA cu toate că și aceștia au intervenit în toate zonele din spital pentru buna funcționare. Este normal ca o categorie de angajați dintr-un spital să primească un spor, iar o altă categorie nu, cu toate că toți intrau în contact cu același virus? Legal da (pentru că așa a stabilit legea), dar nu-i asta dreptatea!

    Am dat niște exemple mai cunoscute prin care am arătat că dreptatea nu este sinonimă cu legea.

    Legea face o așa-zisă dreptate pe pământ, iar adevărul îl găsim în credință. Numai Bunul Dumnezeu aplică dreptatea, ca și metodă de judecare.

    Dan Șarpe

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.