E-ON vrea să plece din România?

  0
  108

  De câteva zile se tot zvonește că marea companiei germană E-ON, cea care a naționalizat o parte din energia și gazele țării, după o procedură acceptată pe la colțurile Berlinului, vrea să plece din România.

  Niciodată, în istoria noastră, nu am văzut ca o companiei străină să ne părăsească (e prea mult bine și sunt prea mulți bani pe tărâmul românesc) doar în două condiții: naționalizarea, venită din partea comuniștilor sau falimentul. Bine mai există și partea de a vinde, dar așa ceva nu se va întâmpla la o societate gigant, cum este și cazul celor de la E-ON.

  E-ON este prezentă în România de 16 ani.
  Biata fetiță, îndată ajunge la majorat și poate face ce-i trece prin cap!

  Din punctul meu de vedere nemții au făcut ceva profit la noi, deci partea cu vânzarea nu prea stă în picioare. Și totuși de ce ar pleca E-ON?

  În toată istoria Germaniei veți observa că a existat o prietenie-afaceri-casătorii între clasa politică vorbitoare de limbă nemțească și cea rusă, iar de aici pot să derive multe idei, probleme sau alte concepte de afaceri.

  Dacă este pe bune plecarea E-ON-ului, atunci nemții știu ei ce știu, politic, financiar vorbind, cu partea de Est a Europei. Se poate că, după 34 de ani de bine, vocea rusului să fie din ce în ce mai puternică începând din zona R. Moldova și până la graniță cu Austria, iar atunci să vezi ce ”bucurii” se vor abătea asupra românilor.

  Una peste alta, dacă România nu-și pune în aplicare valoarea resurselor naturale, a inteligenței, a serviciilor plus poziția geografică, riscăm ca în viitorul apropiat să muncim doar pentru o minimă existență.

  Chiar sunt curios: va pleca E-ON din România sau nu!?!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.