Economic vorbind, Uniunea Europeană este cea mai bună soluție, politic este un eșec

  0
  154

  Economic vorbind, Uniunea Europeană este cea mai bună soluție, politic este o adevărată catastrofă, un eșec usturător

  Visul oricărui român, după Revoluția din Decembrie 1989, era de a circula liber prin Europa.

  Cât de plăcut a fost pentru, noi, românii, să ne vedem prin Paris, Londra, Lisabona, Lyon sau prin Barcelona. Vai, Doamne, cu cât bucurie te apropiai de un oraș din Franța ori să te plimbi pe o stradă unde auzeai vorbindu-se în italiană, să fii intrat într-un magazin uriaș. Era o altă lumea, una nouă, un rai pe pământ, iar noi, românii, eram iubiți și respectați.

  Anii au trecut, așa cam vreo 17, politicienii s-au schimbat, la fel pretențiile, la fel românii și am ajuns departe de binele de altădată.

  După 17 ani de la intrarea în UE, România nu a fost primită în Spațiul Schengen. Ar fi fost un avantaj economic să ne regăsim în Schengen, dar din nefericire Austria și Olanda nu ne doresc.

  Politic, UE s-a modificat puternic în aproape două decenii. Familia nu mai are trecere, iar religia este o anexă. Drepturile europeanului s-a dus pe „apa sâmbetei” și au venit enorm de multe obligații.

  Și uite așa, am ajuns de la o Uniune Europeană puternică, înțeleaptă atât economic cât și politic, astăzi să avem o Uniune Europeană unde se pune accent numai pe individul aplecat, ascultător (cât despre familie, religie, pentru mulți lideri de la Bruxelles așa ceva nu mai există).

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.