Emil Constantinescu: În aceste zile se decide valoarea libertății și a demnității

  0
  655

  Este evident că acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina nu sunt justificate de niciun argument istoric, politic, economic, militar sau umanitar. Destrămarea URSS nu s-a produs în urma unui atac din exterior, ci prin manifestarea pașnică a popoarelor din Europa de Est și a poporului rus. Am învățat că extinderea spațiului democrației poate limita spațiul războiului.

  Cred că până la rezolvarea situației actuale în care e vorba de pierderi de vieți omenești, orice alte discuții despre globalizare, dezvoltare durabilă, încălzire globală, devin superflue.

  Cei care își apără acum în Ucraina libertatea cu prețul vieții lor și cei care își apără în Rusia demnitatea cu prețul libertății lor, sunt cei care contează acum.

  Putem spune că după 24 februarie 2022, lumea nu va mai fi la fel. Ea nu se va putea construi doar în funcție de indicatori tehnologici și financiari, ci după cum oamenii vor face sau nu, de acum înainte, diferența dintre prețul benzinei și al pâinii pe de o parte, și cel al libertății și vieții, pe de altă parte.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.