Este necesar să privatizăm companiile care ne furnizează energia electrică și gazele naturale?

  0
  193

  Am citit, recent, că marile companii care ne furnizează energie electrică și gaze naturale sunt în pragul falimentului datorită creșterii prețurilor, iar dacă guvernul nu face ceva pentru ele, pentru aceste multinaționale care sunt blindate cu sute de miliarde de dolari în conturi, la iarnă noi, românii, vom rămâne fără căldură și lumină sau mai pe direct se trece la un șantaj ordinar pe față. Nu acceptăm ceea ce ne cere, adică tarife mari, rămânem pe întuneric și în frig.

  România a avut prima sondă de extracție a petrolului, am avut primele orașe electrificate, am fost și suntem campioni la resurse naturale, avem gaz metan, petrol, dar nu sunt ale poporului, ale noastre, ci au fost date cândva de guvernul Năstate cu mai multe case, nemților, austriecilor, francezilor, adică i-am îmbogățit pe alții, iar acum suntem la mâna lor. Nu mai spun că în Marea Neagră s-au găsit zăcămite de gaze naturale evaluate la sute de miliarde de dolari și cu toate acestea riscăm să facem frigul.

  Ceva din toate informațiile care ne sunt prezentate zilnic nu sunt logice, nu se leagă. Avem, dar nu avem, iar dacă o să avem plătim enorm de scump.

  Ungaria, pe această temă, s-a hotărât să cumpere companiile care se ocupă de gaze naturale și curent pentru ca populația să nu sufere sau să plătească enorm de mult unor profitori.

  Dacă spun mai departe că ar trebui naționalizate companiile de genul E-ON sunt repede catalogat ca și comunist, putinist, trimis spre Moscova sau Beijing, iar atunci vin cu soluția achiziționării acestora pentru binele românilor.

  Am mai spus-o și o mai spun: cea mai mare putere este cea politică. Cu ea poți renaște state sau poți să le distrugi. Totul depinde de omul politic, iar cum la noi politicienii sunt supuși intereselor multinaționalelor, riscăm ca la iarnă să avem parte de o combinației distructivă, căldură și lumină cu țârâita la prețuri uriașe.

  Noapte bună, națiune!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.