Europa are nevoie de pace

  0
  175

  După izbucnirea războiul ruso-ucrainean, o grămadă de experți militari, politici, sociologi, analiști economici, cititori în stele, cu toții au spus că Vladimir Putin va muri în cel mai scurt timp, este diliman, va fi ucis de către proprii copii, are cancer, este operat de nu știu ce boli incurabile, Rusia se prăbușește, iar Ucraina câștigă războiul, multe bla, bla-uri care într-un final nu au nicio bază serioasă, adică sunt povești inventate de o rețea anti rusă, anti Putin și prezentate pe diferite posturi TV.

  Prostia, incultura oferită de către experții lui pește ne arată că Europa nu este pregătită pentru o stare de urgență, iar actualii lideri politici sunt niște nimnicari, iubitori de lux, supuși unor interese de gașcă și fără vreo viziune de viitor.

  Suntem într-o perioadă a anului unde căldura își face de cap, iar gîndul multor europeni se îndreaptă către vacanță și mai puțin spre ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar după ce va cădea prima zăpadă, frigul va invada Europa și nu vom aveam gazul rusesc necesar pentru a ne încălzi sau îl vom cumpăra de la șmecheri cu prețuri astronomice, ne vom trezi la realitate.

  Am spus-o de mult timp că pe ce pune mâna rusul niciodată nu mai vezi înapoi, ba mai mult, dacă ne referim la Ucraina actualul președinte prin ceea ce face va subția enorm de mult  teritorile țării, iar într-un timp relativ scurt Ucraina va fi mai mică decît România. Fără porturi la mare deja au ajuns, iar strategia aplicată de armata ucraineană de minarea apelor s-a întors împotriva lor, adică nu au mai putut scoate cerealele cu vapoarele din porturi la vânzare.

  Situația omenirii este una destul de grea. Israelul bombardează Siria, Pakistanul cumpără arme americane din Afganistan se prgătește să-și atace ”fratele” adică India, în Africa se moare de foame din simplul fapt că cerealele nu au plecat din porturile din Ucraina, China se îndreaptă, momentan doar cu privirea, spre Taiwan spre a o cuceri, în Afganistan se moare de foame, boală, frig, americanii ucid americani chiar la ei acasă, Iranul este iritat la maxim de embargoul impus de către SUA, coreeni din nord testează rachete hipersonice, Organizația Mondială a Sănătății ne vrea iarăși prizioneri prin faptul că ”organizează” următoarea pandemiei, cu alte cuvinte ne îndreptăm către o furtună violentă creată de unii oameni care nu iubesc pacea, frumosul, nici pe Bunul Dumnezeu, ci se cred zeități, unici și dornici de putere.

  Războiul din Ucraina trebuie să înceteze, iar pacea, viața să revină la normal.

  Dacă pacea, stabilitatea se va instaura din nou în Europa, atunci mai departe lumea se va mai liniști, cel puțin ”la suprafață”.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.