Condițiile puse sau impuse de către Austria pentru ca noi, românii, să intrăm într-un Schengen aerian, sunt de-a dreptul stupizenii. Practic, Austria, prin vocea unor politicieni care se cred mai departe o rasă superioară, adică una de stăpâni, vor să mai obțină, chipurile, după ”ț” negocieri ceva de suprafață (cine știe care este adevărata miză!).
România și-a câștigat dreptul de a sta la Masa Europei, de a sta printre cei bogați, chiar dacă avem încă politicieni, din zona Dâmboviței, slabi, umili, ce se dau mari ”cocoșei europeni” numai acasă, iar când ajung pe la Bruxelles stau ca niște ”ghiocei uscați” de nu-i mai recunoști.
De 16 ani de zile, chiar pot spune, din ianuarie 1990, românii au migrat masiv către țările din UE căutând o viață mai bună, adică bani mai mulți. Practic milioane de români, după unele statistici chiar 7 milioane, muncesc, trăiesc în multe state ale Europei, făcând minuni pentru bugetele acelor țări (procente bune din PIB-ul acestora sunt muncite, scoase de către români). Se spune că valorile sunt cuprinse între 2-10 % din PIB.
În agricultură, construcții, IT, sănătate, turism, comerț, mai și bandiți, românii au ridicat și au întreținut state ca: Italia, Spania, Franța, Austria, Germania, Portugalia, Ungaria, Anglia, Grecia. Practic fără români, fără inteligența și munca românilor, Europa are de suferit. Cam puțini fac munca românilor prin Europa. Pe spinarea românilor trăiesc bine de tot zeci și zeci de milioane de cetățeni care locuiesc în Europa, adică italieni, austrieci, nemți, englezi, francezi, polonezi, etc. Iar cu toate acestea, noi, ca națiune, ca stat, trebuie să stăm aplecați. De ce? Uite că așa vor chiar până și ai noștrii politicieni, care răspund la numele de Ciolacu, Ciucă, Câțu, Iohannis, Orban, Rareș plus alte umbre politice din România!
Minciună de genul că fără UE eram o națiune mai săracă decât orice alt stat din Europa, nu stă în picioare. Trebuie spus tare și răspicat: Europa fără români era mult mai oropsită și prăbușită. Au încercat liderii din UE să aducă forțe de muncă din țările din Africa, Asia sau din Orient, dar și-au dat seama că ceea ce face un român cu brațele și mintea (ca să nu mai spun că cei din Africa sau Asia ori din Orient nu sunt pentru multă muncă, ei urmăresc mai mult odihnă și ajutoarele de la stat), raportat la valoare, adică la leafa primită, cu greu mai întâlnești (posibil unul din Republica Moldova sau Bulgaria). Mai departe, să nu uităm de bogățiile date pe degeaba unor companii private sau de stat din Franța, Austria, Germania, numai așa, ca plată pentru UE.
Una peste alta, fără români Europa este înțepenită!
Dan Șarpe