Farmecul zonei Mirăuți ucis de o decizie proastă a primăriei municipiului Suceava

  0
  153

  După ce s-a dat drumul la Podul Unirii din municipiul Suceava, adică din 2020, circulația rutieră din apropierea Mănăstirii Mirăuți a început să fie una pericoloasă și concentrată.

  Cine locuiește în zona Mirăuți, inclusiv cei de la Mănăstire, știu despre ce vorbesc!

  Am stat de mult ori și am analizat traficul auto din partea mai sus amintită. Este un coșmar pentru bieții oameni care stau pe străzile din împrejmuirile Mirăuți.

  Cu greu poți să ieși din garaj sau ca să intri în garaj. Îți este frică să lași un copil pe drum, cu toate că sunt trotuare, din cauză că majoritatea șoferilor, care tranzitează zona, iubesc viteza (sunt indicatoare rutiere, dar cine le bagă în seamă sau poate sunt conducători auto făcuți la ”apelul bocancilor”).

  Să nu mai spun de vibrațiile provocate de circulație care dăunează structurii de rezistența atât Mănăstirii cât și caselor.

  Am mai spus-o și o mai spun: nimănui din factorii de decizie din Suceava nu-i pasă de faptul că pe o străduță, dintre case, se circulă ca pe marile bulevarde.

  Stai să vezi, mai sunt mulți indivizi cu mașini puternice care merg cu vitează, dar stau cu ochii în telefon, iar când apare câte o curbă trag de volan ca disperații.

  Logica variantei nu este una care să se adapteze cu zona Mirăuți. Nu ai cum să lași circulația liberă, care a fost restricționată timp de 20 de ani din cauză că distrugea un monument istoric adică Biserica Mirăuți și casele din jur, că așa vrei tu, primarule. Își înțeleg pervesitatea politică, domnule Lungu! Vrei să sacrifici o minoritate pentru a mulțumi o majoritate, dar pune-te dumneata în locul celor care trăiesc în zonă și după care mai vorbim!

  Poate nu ar strica ca IPS Calinic să se intereseze, să se sfătuiască, cu ai lui consilieri, legat de ceea ce se poate face vibrația la o construcție, mai ales la una istorică.

  Când nu ai parte de lideri inteligenți care să te conducă, distrugerea intervine imediat! Este cazul și la Mirăuți!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.