Fericirea trebuie lăsată liberă

  0
  366

  Am spus de săptămâna trecută că din punctul meu de vedere, problema Ucrainei este de mult timp tranșantă, mai ales că Duma de Stat a Rusiei a votat independența a două regiuni din Ucraina, respectiv Donețk și Luhansk. Cu alte cuvinte cireașa pe tort a fost pusă.

  Iată că, astăzi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, contrasemnează aceste documente votate de către parlamentul rusesc și de aici încep mișcările.

  Cine a crezut că cei de la Kremlin nu au făcut zeci și zeci de scenarii legate de eventualitatea unui conflict OTAN Ucraina-Rusia, s-a înșelat amarnic. Rușii au calculat fiecare mutare, având nenumărate variante de joc pentru a obține o victorie sau măcar o remiză. Nu vreau să avansez idei pe acestă zonă, doar un lucru îl menționez. România momentan este condusă de un grup de politicieni care nu sunt capabili să dezvolte reacții rapide în caz de situații de urgență. Președintele României când vrea să traverseze strada cere indicații de la unul din consilierii lui Biden, asta așa ca și glumă. Domnul Iohannis până convoacă un CSAT pe o problemă, durează atât de mult încât subiectul este deja expirat. Reacția Președintelui nostru este mult mai lentă decât a unui pompier debutant în meserie. Politica externă a României nu există, deci suntem sub nivelul mării, iar acest lucru este cunoscut peste tot.

  Privind harta Europei și răfoind istoria, chiar cea scrisă în anii ’80, pot afirma că evantaiul rus se va întinde atât cât este nevoie pentru a-și crea o zonă sănătoasă, liniștită.

  În rest, veți vedea că problemele legate de scumpirile curentului, a gazului metan sau a carburanților vor fi subiecte de rang inferior, așa că eu, ca și simplu cetățean al României, am obligația de a mă bucura de micile plăceri ale vieții, iar cât mai pot să leg nestingherit, de vreo cenzură, câteva fraze sunt fericit. Una din bucuriile democrației este libertatea exprimării.

  Fericirea trebuie lăsată liberă să zburde precum vântul și pasările din jurul nostru.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.